În sectorul 6 începe de mâine campania de sterilizare a animalelor fără stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În sectorul 6 va începe de mâine campania de sterilizare a animalelor fără stăpân, care se va derula cu sprijinul celor de la Fundaţia pentru Protecţia Animalelor Vier Pfoten.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, campania va viza atât câinii, cât şi pisicile fără stăpân din această unitate administrativă. În cadrul campaniei, animalele fără stăpân vor fi sterilizate, deparazitate, vaccinate anti-rabic, identificate şi înregistrate.

“În fiecare zi, echipele de prinzători ale Vier Pfoten merg pe teren pentru a captura câinii comunitari nesterilizaţi (nu au crotal). Câinii sunt aduşi în clinica amenajată de Primăria Sectorului 6, unde sunt deparazitaţi, sterilizaţi şi primesc tratament medical, dacă este nevoie. După perioada post-operatorie, câinii sunt înregistraţi şi li se implantează, în ureche, un crotal (dispozitiv de plastic, cu număr de înregistrare). Acesta indică faptul că patrupedul a fost sterilizat. După tot acest tratament, câinele este returnat în locul din care a fost luat”, se arată într-un răspuns transmis adevarul.bucuresti.ro.

Medicii Vier Pfoten vor efectua sterilizările în clinica amenajată în curtea Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, din Bulevardul Timişoara, zona CET Vest.

Din partea Vier Pfoten va fi implicată o echipă compusă din 10 persoane, din care 2-3 medici veterinari (în funcţie de solicitări), 2 tehnicieni veterinari şi restul – prinzători.

Conform Primăriei Sectorului 6, numărul de sterilizări care va fi realizat în fiecare zi va fi variabil, în funcţie de câte animale vor fi prinse de echipele Vier Pfoten şi de câte vor fi aduse de cetăţeni, dar nu va depăşi cifra de 50 pe zi.

Campania va dura până pe data de 31 mai. Locuitorii sectorului 6 vor putea semnala animalele fără stăpân la numărul de telefon 021.316.7731.

Primăria Sectorului 6 şi Fundaţia pentru Protecţia Animalelor „Vier Pfoten” România au semnat la începutul lunii ianuarie un contract în vederea derulării unui proiect de sterilizare, deparazitare, vaccinare anti-rabică, identificare şi înregistrare a câinilor fără stăpân din sectorul 6. 

În baza protocolului, Fundația Vier Pfoten se angajează să sterilizeze gratuit animalele fără stăpân, iar Primăria garantează că angajații, contractorii și subcontractorii săi nu vor iniția acțiuni de ucidere, maltratare sau otrăvire a acestora.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite