Iluminatul festiv din Capitală va fi oprit o oră în semn de solidaritate cu Ucraina

0
Publicat:

Iluminatul festiv de pe străzile din București va fi oprit miercuri, în intervalul orar 20:00 - 21:00, în semn de solidaritate cu Ucraina, a anunțat primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan.

Iluminatul festiv va fi oprit miercuri seară / Foto: Arhivă
Iluminatul festiv va fi oprit miercuri seară / Foto: Arhivă

„În semn de solidaritate cu Ucraina, ne alăturăm astăzi, 21 decembrie 2022, iniţiativei „O oră pentru Ucraina” şi vom stinge iluminatul festiv de pe străzile Capitalei în această seară, în cea mai lungă noapte din an, în intervalul orar 20.00 – 21.00. Prin acest demers, ne arătăm sprijinul pentru ţara vecină aflată în criză energetică din cauza războiului prin care trece şi care afectează milioane de oameni ce îşi vor petrece Sărbătorile în întuneric”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe Facebook. 

Astfel, în această seară vor fi stinse aproximativ 3.000 de instalații luminoase de pe bd. Magheru, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, bd. Lascăr Catargiu, bd Kiseleff, bd. Unirii, Calea Victoriei şi Piaţa Presei Libere, precum şi la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, unde vor fi stinse luminiţele care împodobesc bradul.

„Iniţiativa aparţine membrilor Parlamentului Ucrainei, reţelei United4Ukraine a Parlamentului European, cu sprijinul primăriilor oraşelor Kiev şi Londra”, a mai scris edilul.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri