Gazonul de pe Arena Naţională, pregătit pentru meciul de mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folia protectoare care acoperea gazonul de pe Arena Naţională a fost ridicată în prima parte a zilei de azi, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei.

Gazonul a fost aerisit, iar au fost efectuate tratamente de fertilizare.

Potrivit municipalităţii, aceste operaţiuni au rolul de a menţine în condiţii optime starea gazonului, în vederea asigurării unui teren de joc bun.

„Este important de reţinut că prelata folosită pentru a proteja gazonul a fost ridicată numai în momentul în care condiţiile meteo au permis-o”, se spune în comunicatul municipalităţii. „Mai mult, cu toate că timp de 24 de ore în Bucureşti au căzut cantităţi mari de zăpadă, tribunele şi căile de acces din stadion au fost degajate de operatorii de curăţenie cu promptitudine, astfel că în acest moment toate acestea sunt funcţionale”, se mai spune în text.

De asemenea, în acest moment, instalaţia de încălzire funcţioneză la parametri normali, realizând o temperatură de 16 grade Celsius la nivelul solului şi 14 grade Celsius la firul ierbii. Datorită prelatei cu care este acoperit gazonul, s-au menţinut temperatura şi umiditatea optime (de 22-26%), creându-se un microclimat propriu.

Gazonul de pe Arena Naţională, pregătit pentru meciul de mâine

„Conform recomandărilor făcute de STRI (consultant oficial al UEFA şi FIFA) care a inspectat gazonul în două rânduri în data de 2 februarie, în ultima săptămână a fost ridicată temperatura în instalaţia de încălzire, după care gazonul a fost deszăpezit manual. Ulterior, acesta a fost acoperit cu o prelată protectoare, achiziţionată de ALPAB”, se mai arată în comunicat.

Primăria Capitalei precizează că până la ora meciului, programat mâine, gazonul va continua să fie întreţinut prin căldură, fertilizare şi drenaj.
În data de 10 februarie, preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, au inspectat Arena Naţională alături de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, la finalul vizitei aceştia declarându-se multumiţi de starea gazonului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite