Garry Kasparov şi alte zeci de persoane, arestate violent la Moscova în urma protestului împotriva condamnării fetelor de la Pussy Riot VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După procesul în care cele trei rusoaice de la Pussy Riot erau judecate şi acuzate de vandalism după ce au cântat o melodie punk într-o biserică din Moscova, mai multe proteste de solidaritate au avut loc în întreaga Rusie.

Fostul mare campion mondial la şah, Garry Kasparov, a fost unul dintre protestatarii care au pichetat clădirea tribunalului unde s-a dat verdictul în cazul rusoaicelor de la Pussy Riot. Acesta, împreună cu alte câteva zeci de manifestanţi , au fost arestaţi, vineri seara în Capitala Rusiei.

Forţele de ordine ruseşti au intervenit violent bruscându-I şi lovindu-I pe cei prezenţi în faţa tribunalului pentru a protesta împotriva deciziei de arestare a fetelor de la Pussy Riot. Cele trei membre ale grupului rusesc de punk au fost condamnate la doi ani de inchisoare cu executare pentru huliganism.

Această decizie a sârnit un val de nemulţumire la nivel internaţional, vedete precum Madona sau Paul McCartney arătându-se solidari cu fetele.
Regele rus al şahului, şi-a căpătat imaginea unui activist pentru libertatea de expresie şi drepturile omului în Rusia participând la mai multe acţiuni nonguvernamentale, majoritatea acestora fiind îndreptate împotriva regimului Putin.

În 2007, acesta a mai fost arestat odată, când participa la la o manifestaţie anti-Putin.

Rusul are un palmares impresionant în lumea sportului minţii. Între anii 1985 şi 23, tiomp de 21 de ani şi trei luni, el a ocupat locul I în ierarhia mondială. Acesta s-a retras din activitatea sportivă în 2005, când a decis să înfiinţeze Frontul Uniunii Civile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite