FOTOGALERIE Bucureşteni de Cartea Recordurilor. Vezi cu ce au devenit aceştia campionii lumii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Bucureştiului şi-au făcut un obicei din doborârea recordurilor mondiale. Capitala a reuşit să-şi facă loc în Cartea Recordurilor prin tot felul de realizări, de la cel mai lung cârnat, până la cel mai mare număr de resuscitări simultane.

Atinse fie din întâmplare, fie cu intenţie, recordurile doborâte de bucureşteni îşi merită locul de cinste în Cartea Recordurilor. Unul dintre cele mai cunoscute recorduri ale Bucureştiului este clădirea „Casa Poporului“, denumită şi Palatul Parlamentului. În „Guinness Book of World Records“ construcţia este menţionată de trei ori. „Casa Poporului“ este cea mai mare clădire administrativă, cea mai masivă dar şi cea mai costisitoare din lume. Având în vedere cei 360.000 de metri pătraţi, cei 2.550.000 de metri cubi şi cele 4 miliarde de dolari investite în ridicarea clădirii, după calcule recente, Palatul Parlamentului îşi merită necontestat cele trei titluri.

Campioni la cârnaţi şi ciorbă de burtă

În decembrie 2008, Capitala reuşeşte să mai doboare un record. Într-o sâmbătă de neuitat, s-a cântărit cel mai lung cârnat afumat din lume. Cârnatul de tip cabanos a măsurat 392 de metri lungime, depăşind cu mult vechiul record mondial, de doar 100 de metri. În compoziţia „uriaşului“, au intrat 70 de kilograme de carne, slănină, condimente, usturoi şi alte ingrediente ţinute secret.  După ce s-a atestat noul record mondial, cârnatul a fost proporţionat, prăjit şi împărţit bucureştenilor prezenţi atunci în Piaţa Constituţiei. Însă, ulterior, recordul a fost doborât de Croaţia şi, mai apoi, de Italia.



Click pe fotogalerie pentru a vedea mai multe imagini cu bucureştenii care au doborât recordurile lumii!

Tot în acelaşi weekend şi în acelaşi loc, duminică, Bucureştiul a intrat din nou în Cartea Recordurilor cu cel mai greu tort de fructe şi frişcă din lume. Prăjitura a cântărit 281 de kilograme, depăşind cu mult vechiul record mondial, de 100 de kilograme. Pentru cel mai greu tort din lume s-au folosit 1.000 de ouă, 50 de kilograme de fructe şi 40 de kilograme de zahăr. După ce au mâncat din cel mai lung cârnat din lume, bucureştenii au schimbat gustul cu cel mai greu tort de fructe şi frişcă din lume, care a fost împărţit participanţilor.

De asemenea, un alt record mondial culinar doborât în Capitală este cel al ciorbei de burtă. În cadrul festivalului „Bucharest Food Festival“ din octombrie 2009, din Parcul Unirii, s-a gătit cea mai mare ciorbă de burtă din lume. Au fost nevoie de 1.000 de litri de ciorbă, aproximativ 5.000 de porţii, pentru ca Bucureştiul să-şi treacă numele în “Guinness Book“ la acest capitol.

Italienii sunt invidioşi. Recordul mondial la pizza, doborât în Bucureşti

Organizatorii festivalului nu s-au mulţumit doar cu un singur record doborât. În cadrul evenimentului s-a realizat şi cel mai lung lanţ de pizza din lume. „Şarpele din pizza“ a măsurat 500 de metri, adică peste 2.200 de pizza. Chiar dacă nu este combinaţia perfectă, la final, cei prezenţi în Parcul Unirii au gustat din cele două preparate uriaşe.

Şi dacă tot vorbim despre tradiţionalism, bucureştenii au mai intrat în Cartea Recordurilor, în 2011, cu cele mai multe porţii de Pască din lume. Chiar în Vinerea Mare, în Capitală s-au servit 100 de kilograme din acest preparat dulce şi aromat, mai precis 1.120 de bucăţi. Cei care au ţinut cont de postul sărbătoarei, au luat Pasca la pachet.

Bucureştiul, însă, există în Guinness Book şi prin alte domenii. De exemplu, Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi-a găsit locul în Cartea Recordurilor prin campania „Salvarea Bucureşti“. Instituţia a organizat cel mai mare curs de prim ajutor din lume unde au participat peste 7.400 de bucureşteni. Evenimentul „Salvăm vieţi şi intrăm în Cartea Recordurilor“ a detronat astfel recordul Mexicului, de 6.600 de persoane participante. Cursanţii au avut la dispoziţie 700 de manechine pentru a exersa manevrele de resuscitare.

Crăciunul, prilej de doborât recorduri

Tot în Capitală, s-a doborât recordul mondial la cea mai mare instalaţie de Crăciun expusă într-un spaţiu închis. 449.658 de beculeţe au fost aprinse în mallul Sun Plazza din cartierul Berceni, în 2010, doborând recordul de până atunci, de 150.000 de becuri.

Crăciunul pare un prilej de bătut recorduri mondiale pentru bucureşteni. În 2008, de Crăciun, cei 3.300 de Moşi Crăciun consemnaţi până atunci în Cartea Recordurilor, le-au făcut loc celor 3.939 de Moşi din Bucureşti  Primăria Capitalei a oferit gratuit un costum roşu, o barbă falsă şi un sac cu cadouri, tuturor doritorilor de doborât recorduri. Aceştia au colindat străzile din zona Pieţei Constituţiei, au dăruit cadouri simbolice trecătorilor şi au mai detronat o ţară din Guinness Book.

Alte recorduri la care Bucureştiul şi-a pus amprenta şi care apar în publicaţia Cartea Recordurilor sunt rochia de mireasă cu cele mai multe cristale Swarowski (43.008 de cristale şi 16.368 de perle) şi cea mai mare paradă a mireselor (100 de mirese îmbrăcate ca la carte au defilat pe stradă). 

Bucureştenii care au intrat în Cartea Recordurilor
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite