FOTO Salinoterapie gratuită pentru persoanele care provin din medii defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele defavorizate pot beneficia gratuit de salinoterapie FOTO Primăria Sectorului 6
Persoanele defavorizate pot beneficia gratuit de salinoterapie FOTO Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6 a inaugurat luna aceasta un serviciu medico-social gratuit pentru bucureştenii care provin din categorii defavorizate. Concret, este vorba despre salinoterapie, tratament destinat persoanelor care suferă de boli respiratorii.

Începând de luna aceasta, bucureştenii din categorii defavorizate care locuiesc în sectorul 6 se pot bucura de salinoterapie. Cu alte cuvinte, noul serviciu medical gratuit se adresează copiilor şi adulţilor care suferă de diferite afecţiuni, în special de tip respirator.

salinoterapie

Cei care vor să beneficieze de aceste servicii trebuie să completeze o cerere tip însoţită de următoarele acte: copie carte de identitate, recomandare de la medicul de familie sau specialist care să conţină durata şi frecvenţa tratamentului. Cererea şi actele necesare se depun la sediile DGASPC Sector 6 unde sunt amplasate salinele:

•        Complexul de Servicii Sociale Floare Roşie – str. Floare Roşie, nr. 7A
zona Apusului), tel. 021.569.28.73, email: complexfloarerosie@dgaspc6.com

•        Centrul Multifuncţional de Sănătate Sf. Nectarie – Bd. Uverturii, nr. 81, tel: 0376.203.691, 0376.203.692, 0376.203.693, 0376.203.694, email: receptie@cms-nectarie.ro

•        Clubul Seniorilor Plevnei – Calea Plevnei, nr. 234 (vis-a-vis de Primăria Sector 6), tel: 0314.382.399, email:centrulseniorilorplevnei@dgaspc6.com

•        Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ”Conacul Golescu Grant” – Aleea Ţibleş, nr.64 – zona Regie, tel: 0376.203.309, email: palatulcopiilor6@dgaspc6.com

Numită şi haloterapie, salinoterapia este un procedeu extrem de simplu şi totodată eficient, cu un procent de 87% cazuri vindecate. Cura se bazează pe proprietăţile sării de a emana aerosoli cu efecte benefice asupra sănătăţii, în condiţii de umiditate şi temperatură bine controlate.

salinoterapie

„Acest nou serviciu socio-medical se înscrie în strategia administraţiei pe care o conduc de sprijinire a categoriilor vulnerabile şi de promovare pe raza sectorului 6 a unor metode alternative de tratament medical“, a declarat primarul sectorului 6, Rareş Mănescu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite