FOTO Reportaj. De unde te îmbraci cu 50 lei în centrul Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Outlet-urile mici, de cartier,  au produse mult mai ieftine. FOTO Cristina Răduţă
Outlet-urile mici, de cartier,  au produse mult mai ieftine. FOTO Cristina Răduţă

În inima Capitalei, se găseşte punctul cel mai fierbinte de pe harta magazinelor de îmbrăcăminte, dar, de cele mai multe ori, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunar sume importante de bani pentru articolele vestimentare. „Adevărul“ vă propune să aflaţi care sunt magazinele din centrul Bucureştiul din care vă puteţi cumpără haine cu doar 50 de lei.

Pe bulevardul Elisabeta din Capitală, la parterul clădirilor vechi, se află trei dintre cele mai ieftine magazine cu haine din oraş. Pasionaţii de cumpărături se îmbulzesc şi încercă să găsească cele mai frumoase piese vestimentare. În apopierea Gării de Nord se mai găsesc alte câteva astfel de magazine.

Cele mai scumpe haine, 69 de lei

La parterul unui bloc din inima Capitalei, cinci „domnişoare de plastic“ îşi ademenesc clienţii din vitrina magazinului. Îmbrăcate cochet, cu părul aranjat şi „decorate“ cu diverse accesorii, îi întâmpină pe cei care trec pragul micului magazin.

Roşu, albastru, galben sau verde: o explozie de culori în care se scaldă cumpărătorii. Doamne şi domnişoare de toate vârstele caută printre umeraşele înghesuite cele mai frumoase modele. Preţurile sunt mici, iar interesul oamenilor mare, după cum povesteşte vânzătoarea. „E avantajos să te îmbraci de aici. Cu 50 de lei îţi cumperi mai multe haine pe care în alte magazine nu le poţi atinge“, spune tânăra.

Agăţate de umeraşe şi atârnate de o bară metalică, bluzele sunt printre cele mai ieftine articole din magazin. Preţul acestora porneşte de la 15 lei şi ajunge până la 29 de lei, în funcţie de modelul ales. Eşarfele, ochelarii şi portofelele se odihnesc într-un coş metalic aşteptând să fie cumpărate. Nouă lei pentru o pereche de ochelari şi 19 lei pentru un portofel, atât trebuie să scoată din buzunar amatoarele de cumpărături.

Printre cele mai căutate piese vestimentare din magazin se numără rochiile. Modele, culori şi mărimi diferite sunt aşezate cu grijă de vânzătoarea care spune că acestea pot fi cumpărate la preţuri mici. „49 de lei pentru o rochie. Sunt şi mai scumpe, dar depinde de modelul ales“, spune tânăra.

geaca de blugi

În ceea ce priveşte cel mai scump articol vestimentar din magazin, vânzătoarea se avântă printre rafturi şi se opreşte în dreptul gecilor de blugi. Trage un umeraş şi prezintă cea mai scumpă haină: o geacă gri, atârnată de un postament metalic.

Concurenţa principală, outlet-ul vecin

La câţiva paşi de acest magazin se află un altul, ceva mai mare, care concurează cu succes cu preţurile oferite de vecinul său. În faţa vitrenelor mari, un covor verde îi întâmpină pe cumpărători să pătrundă pe tărâmul „hainelor la preţuri mici“.

outlet ieftin

La intrare, pe o masă improvizată, sunt zeci de costume de baie colorate care abia aşteaptă să fie cumpărate şi asortate cu o pereche de ochelari care costă 15 lei. Multe rochii, de tot felul, pentru toate vârstele, se află înşirate în magazinul din centrul Capitalei. Preţurile pornesc de la 25 de lei, dar ajung să depăşească 100 de lei.

Cu sclipici, simple, colorate sau lungi, rochiile sunt „verificate“ de ochiul vigilent al doamnelor şi domnişoarelor, care deseori se îndreaptă spre casele de marcat cu braţele încărcate. Şi aici bluzele au preţuri mici, pornind de la 15 lei.

„Accesorii accesorizate“ la mallul de 13 lei

Pe acelaşi bulevard al Capitalei, la câţiva paşi de cele două magazine, se află un aşa numit „mall“. Pe vitrina enorma scrie că preţurile încep de la 13 lei. În interiorul magazinului, imaginea este aceeaşi: oameni îmbulzindu-se, haine colorate, accesorii şi etichete cu preţuri mici.

Încă de la intrare, în vitrina magazinului, o pereche de pantofi cu tocul ameţitor de înalt îşi aşteaptă cumpărătorul. Doar 15 lei. Lângă aceştia, portofele, rochii şi lenjerie intimă, toate aranjate cu grijă, sunt  ridicate, privite şi amestecate de mâinile doamnelor şi domnişoarelor curioase.

mall 13 lei

„Accesorii accesorizate“, adică curele încărcate de mărgele, genţi pline de sclipici şi portofele decorate cu modele metalice. Toate se găsesc în magazinul de pe bulevardul Elisabeta, la preţuri foarte mici. Maxim 15 lei.

Dintre cele trei camere ale magazinului, una este destinată bărbaţilor. Pantalonii lungi, scurţi, sport sau eleganţi costă 15 lei, iar alături de aceştia sunt aranjate pe umeraşe tricouri şi cămăşi care ajung până la 30 de lei.
 

Pe aceeaşi temă:

Femeile poartă doar o treime din hainele pe care le iau în bagajul de concediu

„Nu vorbi cu el despre haine” şi „nu deveni sentimentală”. Sfaturi din 1938 pentru femeile singure

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite