FOTO Încep lucrările la cel mai spectaculos parc de distracţii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona de divertisment va fi amenajată în Parcul Tei-Plimbuita din Capitală FOTO Arhivă
Zona de divertisment va fi amenajată în Parcul Tei-Plimbuita din Capitală FOTO Arhivă

Parcul Tei-Plumbuita din Sectorul 2 al Capitalei se va transforma într-o zonă de divertisment similară cu celebrul Disneyland. Reprezentanţii primăriei spun că în câteva luni vor începe lucrările la unul dintre cele mai spectaculoase parcuri de distracţii din Bucureşti.

Cea mai spectaculoasă zonă de distracţii din Capitală, după cum promite edilul Primăriei Sectorului 2 din Capitală, va prinde formă din această vară în Parcul Tei-Plumbuita. Aici urmează să fie amenajat un adevărat tărâm al distracţiei. „Parcul Tei-Plumbuita se întinde pe o suprafaţă de şapte hectare, iar în mai multe zone vor fi amplasate ansambluri de distracţii“, explică Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2.

„Balaur cu şapte capete“ şi casă a groazei

Primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, promite că va dezvolta un proiect menit să aducă bucureştenilor o lume magică, presărată cu personaje fantastice, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana şi Făt-Frumos.

Printre vedetele zonei de distracţii se va număra un roller coster botezat „Balaurul cu şapte capete“, care va oferi orăşenilor senzaţii tari la 15 metri înălţime. Acesta se va întinde pe circa 400 de metri, urmând să fie dotat cu panouri decorative şi butaforii care să susţină povestea balaurului cu şapte capete.

image

De asemenea, în parc va fi amenajată o „casă a groazei“, care se va întinde pe o suprafaţă de 460 de metri pătraţi, dotată cu un trenuleţ interior. În interiorul casei se va reproduce o atmosferă înfricoşătoare, cu numeroase fiinţe fantastice şi decoraţii surpinzătoare ce îi vor speria pe bucureştenii dornici de „întâlniri neobişnuite“.

Costuri, peste 64 de milioane de lei

Tot din planul edilului face parte şi amenjarea unui carusel şi a unor lanţuri, dar şi a două roţi care să îi ridice e bucureşteni deasupra parcului, oferindu-le ocazia să admire Lacul Tei şi parcul cu acelaşi nume. În partea dreaptă a parcului, pe malul lacului, va fi amplasată o roată mică, de 16 metri, ce va avea tematica „merele de aur“, dar şi o roată mare, care va ridica vizitatori la 63 de metri în aer, cu tematica „pasărea măiastră“. De aici, spun reprezentanţii Primăriei, va fi o privelişte de ansamblu a celor mai frumose zone din parc.

Vor fi aduse şi clasicele maşinuţe, care se vor găsi la intrarea de pe strada Petricani, şi vor avea tema „Făt-Frumos şi tărâmul fermecat“. Acestea vor fi completate cu panouri tematice perimetrale, care vor surprinde vitejiile Feţilor-Frumoşi din basme, fiind inscripţionate diferit şi devenind personaje de poveste: Uriaşul, Căpcăunul, Balaurul sau Zmeul.

Totodată, vor fi amplasate un carusel, „Herghelia Ilenei Cosânzeana“, şi lanţuri care vor juca „hora ielelor“. Ivenstiţia se ridică la 64,5 milioane de lei şi va fi asigurată din fonduri europene, iar piatra de temelie a parcului de distracţii va fi pusă, cel mai probabil, în această vară, după cum susţine Anatol Albu.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Cel mai mare parc de distracţii din Capitală, după 1 an: 100.000 de vizitatori şi peste 1.000.000 de euro încasări

Cel mai mare parc de distracţii din România se deschide pe 1 iunie. Organizatorii anunţă reduceri de 80% pentru abonamente

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite