FOTO Centrul Istoric, noul Dorobanţi al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea Centrului Istoric al Capitalei a schimbat şi profilul celor care îl frecventează. Personajele care populau barurile și cluburile din Dorobanţi s-au mutat în Centrul Vechi cu tot cu obiceiuri şi fiţe.

Tocurile înalte, buzele lucioase, tricourile mulate, blugii de firmă şi telefoanele scumpe au devenit în ultima vreme accesorii obligatorii pe străduţele din Centrul Istoric. Aerul boem a fost acoperit repede de ”fiţele” ce au emigrat din Dorobanţi.

Noile baruri, ceva mai ferchezuite s-au instalat-moţ la intrările pe străduţe şi sunt burduşite cu fiţe. Veteranele Centrului Istoric au rămas mai în spate şi încearcă să ţină pasul cu febra modernizărilor ce a cuprins toată zona, pentru a nu-şi pierde toţi clienţii.

Shormeria, afacerea momentului

Fie că iese la o plimbare într-o seară de duminică în Centrul Istoric al Capitalei sau merge să petreacă o seară în club, ”noua specie” de Centrul Istoric adoptă aceeași ținută. Seara se termină la o apă plată, neaparat cu lămâie, sau cockteiluri sofisticate.

Se citește cu ușurință plictiseala de pe fețele oamenilor, unii sunt ancorați în discuții mondene care țin prima pagina a ziarelor de scandal, cei mai mulți dintre ei își butonează telefoanele de ultimă generație sau privesc în gol. fiind absenți de la discuții. Afaceriştii au speculat momentul şi aşa au înflorit shaormeriile la fiecare colţ. Unii, mai inventivi şi-au îmbrăcat angajaţii cu port turcesc pentru a-i prinde mai repede pe clienţi.

 

image

Galerie foto din Centrul Vechi

Barurile și cluburile sofisticate, unde muzica răsună cu putere sunt la mare căutare. Nu poţi să arunci un ac într-un astfel de loc, în timp ce la un bar normal unde poți conversa liniștit cu prietenii tăi, este ceva mai liber.

Vedetele care se afişează tot mai des în Centrul Istoric au transformat zona Lipscanilor în spaţiu de spionat mondenităţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite