FOTO Bucureşti, variantă îmbunătăţită. Cum arată Piaţa Universităţii acoperită cu un covor de iarbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Universităţii, înverzită FOTO Ideiurbane.ro/Andrei Popescu
Piaţa Universităţii, înverzită FOTO Ideiurbane.ro/Andrei Popescu

Urbanistul Andrei Popescu a publicat pe site-ul ideiurbane.ro trei moduri în care Bucureştiul ar putea să arate mult mai bine în următoarea perioadă. Specialistul a venit cu o idee inedită în ceea ce priveşte decorarea Pasajului Latin. Acesta a propus ca pasajul subteran să fie umplut cu mingi făcute din burete colorat.

„Percepţia asupra spaţiului public bucureştean poate fi influenţată şi prin amenajări temporare. Spaţiul public poate fi astfel îmbunătăţit, utilizarea schimbată temporar sau se poate transforma chiar într-un loc de joacă. Un loc de joacă temporar, gândit pentru oricine îl traversează, chiar şi în grabă. Pentru a vă arăta cum ar putea fi transformat temporar un astfel de spaţiu public, am ales trei propuneri de reamenajare a unor zone cunoscute din Bucureşti“, scrie Andrei Popescu pe ideiurbane.ro , citat de b365.

Lumini pe Calea Moşilor

Una dintre ideile urbanistului constă în redecorarea unei zone importante din Bucureşti: Calea Moşilor. Schimbarea acestui loc constă în amplasarea unor corpuri de iluminat în culori diferite.

bucuresti decorat

Aşa ar putea arăta Calea Moşilor luminată FOTO Ideiurbane.ro 

Tronsonul ales pentru reamenajare este cuprins între Magazinul Cocor şi Piaţa Decebal sau strada Sf. Vineri. De asemenea, precizează urbanistul, s-ar putea închide traficul auto în fiecare weekend. Corpurile de iluminat vor fi amplsate pe cabluri ancorate de clădirile ce formează frontul străzii. 

Pasajul Latin ar putea fi decorat cu mingi din burete

O altă idee inedită, menită să înfrumuseţeze şi să înveselească Bucureştiul, este docorarea Pasajului Latin din centrul Capitalei cu ajutorul unor mingi făcute din burete colorat. „Imaginaţi-vă coborând în pasaj pentru a subtraversa bulevardul şi trezindu-vă în faţa acestei mulţimi de mingi din burete. 

bucuresti decorat

Pasajul Latin plin cu mingi FOTO Ideiurbane.ro

Cred că toată lumea va începe, instinctiv, să lovească mingile, iar materialul din care sunt confencţionate ar evita orice accident. Ar putea exista posibilitatea ca mingile să poată fi luate, astfel să se „împrăştie” în tot oraşul şi lumea să afle de „amenajarea” din pasaj. Mingile s-ar înlocui zilnic sau când este nevoie, astfel încât pasajul să fie plin pe o anumită perioadă“, precizează urbanistul pe site-ul ideiurbane.ro.

Piaţa Universităţii, zona verde din oraş

Piaţa Universităţii ar avea o nouă înfăţişare în cazul în care ar fi amenajată potrivit ideii urbanistului Andrei Popescu. Acesta a propus o înverzire a zonei prin pavarea Pieţei Universităţii cu un covor de iarbă. 

bucuresti decorat

Piaţa Universităţii ar arăta foarte bine decorată cu gazon FOTO Ideiurbane.ro

„Piaţa ar fi temporar acoperită cu iarbă, suprafată care nu trebuie să fie o barieră. S-ar putea călca pe iarbă, s-ar putea sta pe ea şi poate cineva chiar ar vrea să se joace aici. În acelaşi timp cred că ar fi un experiment interesant, căci după o perioadă de timp ar deveni vizibile traseele pe care circulă bucureştenii în momentul traversării acestei pieţe“, mai precizează urbanistul.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite