Fabrică de pâine din București, închisă temporar de ANPC. „Ce am descoperit ne-a întristat și cutremurat”

0
Publicat:

O fabrică de pâine din Sectorul 6 a fost supusă unor măsuri severe de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor, după ce s-au constatat numeroase deficiențe în procesul de producție. Aceștia au decis și oprirea temporară a activității societății respective până la remedierea deficiențelor constatate, dar și aplicarea unei amenzi în valoare de 15.000 de lei.

Fabrică de pâine (imagine cu caracter ilustrativ) FOTO Arhivă
Fabrică de pâine (imagine cu caracter ilustrativ) FOTO Arhivă

Potrivit unui comunicat de presă al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), transmis sâmbătă AGERPRES, Comisariatul de pe raza sectorului 6 (CPCS6) a derulat, pe data de 1 martie 2024, o acțiune de control la operatorul economic Panion Prod Com SRL.

Peste 5.000 de produse, retrase de pe piață

Neregulile descoperite au condus la aplicarea unor sancțiuni severe. Fabrica de pâine a primit o amendă contravențională în valoare de 15.000 de lei, iar comisarii au decis și oprirea temporară a activității societății respective până la remedierea deficiențelor constatate. Mai mult decât atât, autoritățile au dispus și retragerea definitivă a producției realizate în data de 1 martie 2024, în valoare de 5.600 de bucăți de produse.

Paul Anghel, directorul general al ANPC, a subliniat importanța intervenției rapide în astfel de situații. „La apariţia sesizărilor cu privire la acest operator, am acţionat cu celeritate, iar ceea ce am descoperit ne-a întristat și cutremurat, totodată. Înțelegem orice problemă economică ar putea fi traversată de producători, dar nu înțelegem ca acestea să se răsfrângă asupra sănătății sau vieții consumatorului”

Pe lista abaterilor de la legislația în vigoare s-au aflat o serie de nereguli grave. Printre acestea se numără depozitarea navetelor cu pâine direct pe paviment, condiții igienico-sanitare precare, precum și utilizarea utilajelor și a spațiilor de depozitare într-un mod necorespunzător.

Fabrica era dotată cu un agregat frigorific destinat depozitării drojdiei, cu depuneri masive de gheață și neigienizat, în timp ce păstra navete cu pâine mucegăită în același spațiu de depozitare cu cele destinate livrării. Totodată, s-a constatat depozitarea unor ambalaje și articole vestimentare pe paviment, încălcând normele de igienă și de siguranță.

În plus, fabrica nu deținea autorizațiile necesare de funcționare emise de primărie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) și Direcția de Sănătate Publică (DSP), ceea ce arată o neglijență gravă din partea operatorului economic.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite