EXCLUSIV O familie de cosmonauţi în vizită la Adevărul Holding GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusty Schweickart, Leonid Popov, Franz Viehbock şi Aleksand Aleksandrov au „păşit“ pentru prima dată în Adevărul Holding. Ei au venit însoţiţi de primul român care a zburat în cosmos, Dumitru-Dorin Prunariu, de la a cărui misiune se împlinesc, mâine, 30 de ani.

Citiţi şi

ANIVERSARE Expoziţia primelor zboruri în cosmos

Cosmonauţii au vizitat împreună cu familiile lor redacţiile publicaţiilor Adevărul Holding. Dumitru Prunariu a venit cu soţia, Crina, şi cu fiul său, Cătălin, Leonid Popov – cu fiul, Alexei, la fel şi Franz Viehbock.

image

Click pe imagini pentru galerie foto

Directorul general al Adevărul Holding, Peter L. Imre, le-a oferit un tur al companiei, iar Dinu Patriciu i-a salutat prin videoconferinţă. „Ne bucurăm că suntem la tine în companie. Am venit ca în familie şi suntem primiţi foarte călduros“, l-a salutat Dumitru Prunariu pe Dinu Patriciu. „Bine aţi venit şi sper ca această vizită să fie începutul unei colaborări nepreţuite“, a răspuns Dinu Patriciu.

De mic mă gândesc să vă întâlnesc şi sunt foarte impresionat. Mă bucur să vă primesc la Adevărul Holding“, le-a spus Peter L. Imre celor cinci cosmonauţi.

Invitaţii au vorbit despre viaţa în cosmos, despre adaptarea în spaţiu şi despre trăiri speciale.

Peter L. Imre: Cum a  fost primul zbor?

Dumitru Prunariu: Indiscutabil, emoţionant. Trăirile sunt speciale, nu ai unde să le încerci în viaţa obişnuită şi toate se fac în alt mod în cosmos. Îţi trebuie 4-5 zile de acomodare. De adaptare a organismului.

Peter L. Imre: Poţi să duci o viaţă normală după ce te-ai întors din spaţiu?

Leonid Popov: Poţi să-ţi impui o viaţă normală. Sănătatea are mai mult de suferit. E tot timpul o competiţie.

Peter L. Imre: Cum v-aţi adaptat mintea?

Franz Viehbock: În viaţă trebuie să-ţi stabileşti un ţel pe care să-l atingi.



Discuţiile au continuat într-o atmosferă relaxată, după care invitaţii de marcă au făcut un tur al companiei.

image

Mâine, la Muzeul Naţional Filatelic găzduieşte de la ora 11.00 şi până la 22 mai, expoziţia „Evenimente cosmonautice-aniversări 2011“, cu cele mai importante momente pentru explorarea spaţială.

Evenimentul marchează trei aniversări ale anului 2011 pentru explorarea spaţială: 50 de ani de la zborul primului om în spaţiul cosmic, dar şi împlinirea a 30 de ani de la primul zbor al unui român în spaţiul cosmic şi tot atâţia ani de la primul zbor al unei navete spaţiale, Columbia.

Tot mâine, de la ora 16.00, cei cinci astronauţi vor fi prezenţi la întâlnirea cu publicul, în incinta muzeului.


 
Cine sunt cei cinci astronauţi

Dumitru Prunariu (născut 27 septembrie 1952) este primul cosmonaut român. La  14 mai 1981 a devenit primul şi singurul român care a zburat vreodată în spaţiul cosmic. A participat la misiunea Soiuz 40, din cadrul programului spaţial „Intercosmos“, şi a petrecut în spaţiu 7 zile, 20 de ore şi 42 de minute.

image

Americanul Russell Schweickart (născut la 25 octombrie 1935) a participat la misiunea Apollo 9 din1969. El a stat 241 de ore în cosmos.

Leonid Popov (născut la 13 august 1945), colegul lui Dumitru Prunariu. Au zburat împreună în 1981.

Franz Viehbock (născut la 24 august 1960) este primul astronaut al Austriei. A vizitat staţia Mir în 1991 şi a stat 10 zile în cosmos.

Aleksand Aleksandrov (născut 1 decembrie 1951) este al doilea astronaut bulgar care a ajuns în spaţiu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite