Edilul-şef al Capitalei, precizări despre testarea bucureştenilor. Pe cine invită Gabriela Firea să meargă la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos
Imagine: Inquam Photos

Primarul municipiului Bucureşti Gabriela Firea a declarat joi, că se vorbeşte că ar exista interese în spatele încercării de testare a populaţiei, precizând că cine ştie că sunt asemenea interese să meargă la Parchet, să meargă la DNA, nu să facă declaraţii la televizor.


Firea a afirmat la începutul şedinţei Consiliului General, că doreşte să facă precizări legate de testarea în municipiul Bucureşti.

„Noi ne-am dorit ca acest proiect să se realizeze în municipiul Bucureşti, ne-am pregătit, avem toate testele necesare, atât Primăria Capitalei, cât şi primăriile de sector, avem cadrele medicale pregătite, avem punctele unde să se realizeze aceste testări, întreg circuitul medical. Din păcate, blocada există şi nu aş mai fi făcut declaraţii publice pe acest subiect dacă nu aş fi observat că ceea ce este interzis în Bucureşti este permis în alte municipii. Este foarte dureros să vezi cum DSP-urile din alte judeţe colaborează cu autorităţile publice locale, cu primării, consilii judeţene, avizează aceste testări ale populaţiei şi pentru screening şi pentru a afla nu doar cum a circulat virusul în comunitate, ci şi situaţia la zi. Iar din păcate ceea ce este permis în alte zone ale ţării, în Bucureşti este blocat”, a afirmat Firea.

Ea crede că ar trebui să existe o relaxare a modului de colaborare între instituţiile centrale şi cele locale şi acestea să vină în sprijinul populaţiei.

Cum le răspunde Firea celor care susţin că are „interese”

„Cred că trebuie să relaxăm în sens bun al cuvântului şi modul de colaborare dintre noi, între instituţii centrale şi locale şi să venim cu toţii în sprijinul populaţiei. Nu este sub nicio formă o critică pe care o aduc, ci o constatare şi o mare amărăciune şi nu regret că ceea ce s-a blocat la Bucureşti este permis în alte zone ale ţării şi bravo lor, bravo tuturor primarilor şi tuturor preşedinţilor de consilii judeţene, care vor începe această testare în special în zonele aglomerate şi foarte grav pentru Bucureşti că noi suntem în continuare blocaţi de birocraţie şi de persoane care nu înţeleg faptul că am intrat într-o nouă etapă şi acum nici nu mai poate să existe scuza că nu a trecut suficient timp de la debutul pandemiei şi acest screening în populaţie nu ar fi eficient pentru că nu a putut să circule corespunzător şi într-un timp care să poată să fie evaluat coronavirusul în comunitate”, a precizat primarul Capitalei.

Firea a mai transmis că cine ştie că ar exista interese în spatele acestei încercări de testare a populaţiei, să se ducă la Parchet, nu să facă declaraţii la televizor.

„Am auzit că se vorbeşte despre interese, că în spatele acestor încercări de testare a populaţiei ar fi interese. Poate sunt, dar acelea sunt atribuţiile instituţiilor statului şi dacă cineva ştie că există interese comerciale, de afaceri sau de altă natură, în spatele acestor campanii normale care s-au făcut în toată lumea civilizată de testare, să se ducă să facă plângere penală. Declaraţiile de la televizor nu fac altceva decât să blocheze procese pentru sănătatea publică, procese normale şi proiecte necesare. Încă o dată spun, cine ştie că sunt interese financiare, comerciale, de afaceri, să se ducă la Parchet, să se ducă la DNA, să facă plângere, nu să facă declaraţii la televizor pentru că acelea nu fac altceva decât să inducă o stare de neîncredere a populaţiei într-un proiect care a funcţionat în toată lumea civilizată. Noi suntem civilizaţi sau nu suntem? Eu cred că trebuie să dovedim cu toţii că suntem”, a mai afirmat Gabriela Firea.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite