DNA a intrat pe firul afacerii Cathedral Plaza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei angajaţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sector 1 sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie pentru că au intabulat o clădire ilegală, Cathedral Plaza.

Dorina Muşat, Cristina Ştefănescu şi Daniel Aliman sunt anchetaţi, pentru că la data de 9 iunie 2011 au intabulat în Cartea Funciară dreptul de proprietate asupra imobilului Cathedral Plaza, deşi acesta avea o autorizaţie de construcţie declarată ilegală de Curtea de Apel Suceava încă din luna octombrie 2010.
Surse judiciare au declarat că cei trei au fost suspendaţi din funcţie pe parcursul cercetărilor. Ei sunt cercetaţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

Plângeri penle

Avocaţii Arhiepsicopiei Romano Catolice au declarat că şi reprezentanţii Millenium Building sunt cercetaţi penal. “Intabularea s-a făcut pe baza unei adeverinţe dată de Poliţia Locală Sector 1, însă poliţia nu poate elibera un înscris din care să rezulte un titlu de proprietate. În dosar a mai existat un acord între constructor şi beneficiar din care rezulta că s-au efectuat lucrări. Aşadar, beneficiarul a făcut parte din acestă acţiune. Actul necesar intabulării este autorizaţia de construire care însă fusese declarată de Curtea de Apel Suceava ilegală”, a explicat Ofelia Bârsan, avocatul Arhiepiscopiei.
De cealaltă parte, reprezentanţii Millennium neagă existenţa unei cercetari penale împotriva lor. “Nu avem cunoştinţă vreo plângere penală, deşi ne-am obişnuit cu conduita Arhiepiscopului, de a sesiza toate autorităţile posibile cu tot felul de plângeri, inclusiv penale”, au declarat, printr-un comunicat reprezentanţii companiei.

Actul de intabulare a fost radiat din dispoziţia primarului general Sorin Oprescu, fapt ce i-a determinat pe reprezentanţii Millennium Building să declare că vor depune plângere penală împotriva edilului, a directorului Autorităţii Naţionale de Cadastru dar şi a registratorului care a radiat dreptul de proprietate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite