Deficit de 5,600 locuri în grădiniţele de stat din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul sector din Bucureşti care a reuşit să rezolve criza locurilor în grădiniţe este sectorul 2. În ultimii patru ani, primăria de sector a construit 18 grădiniţe care dispun de 2.450 de locuri.

În fiecare an, bucureştenii se confruntă cu aceeaşi problemă: mii de preşcolari nu-şi găsesc locuri în cele 179 de grădiniţe şi şcoli cu învăţământ preşcolar de stat. Numărul estimat al copiilor care ar trebui să meargă la grădiniţă în anul şcolar viitor este de peste 41.000, în timp ce planul de şcolarizare prevede 33.200 de locuri în grădiniţele bucureştene, atât pentru copiii care urmează să intre la grădiniţă, cât şi pentru cei care s-au reînscris şi care au frecventat alte grupe. Asta înseamnă un deficit de aproximativ 8.000 de locuri. 

Introducerea contraversatei clase pregătitoare a micşorat, însă, acest deficit până la aproximativ 4.500 – 5.000 de locuri, rezolvând totodată şi situaţia grupelor aglomerate. 

Pentru anul şcolar 2012-2013, înscrierile s-au făcut pe parcursul lunii aprilie. În general, criteriile avute în vedere la înscriere vizează domiciliul părinţiilor în circumscripţia arondată grădiniţei, existenţa fraţilor în aceeaşi grădiniţă, copiii care provin din familii monoparentale şi cu situaţii sociale deosebite, locul de muncă al părinţilor sau al susţinătorilor legali aflat în apropierea grădiniţei.

De asemenea, copiii de 5 ani au avut prioritate la înscriere, pentru a urma cel puţin un an în sistemul de învăţământ preşcolar, înainte de a intra în clasa pregătitoare, în timp ce copiii de 2 ani au avut cele mai mici şanse de a prinde un loc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite