De ce utilajele nu au deszăpezit încă arterele principale din Capitală. Anunțul prefectului: „În momentul de față se intervine pentru urgența zero“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninge viscolit în Capitală, sâmbătă dimineață, 20 ianuarie, iar stratul de zăpadă a acoperit carosabilul. Traficul este îngreunat, iar utilajele nu au deszăpezit arterele principale și secundare. ANM a emis, vineri, 19 ianuarie, o nouă informare de precipitaţii moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până sâmbătă după-amiaza în majoritatea regiunilor.

ninsoare viscolită, un tramvai se apropie de stație
Ninsoare viscolită în Capitală în primele ore ale dimineții. Foto: Arhiva Adevărul

Potrivit prefectului Capitalei, Rareș Hopincă, se va interveni pentru curățarea arterelor după ce ninsoare se va mai domoli. "Ninge viscolit la această oră, deci utilajele vor interveni după ce se oprește ninsoarea (ora 07:00, n.red.). Se circulă în condiții de iarnă, dar nu putem vorbi de drumuri blocate. Conducătorii auto să nu se hazardeze și să iasă cu mașina dacă nu o au asigurată de iarnă. Urmează ca deszăpezirea sensurilor principale și a aleilor să se facă după ce căderile se opresc, adică în 1-2 ore după raportările meteorologilor. Utilajele sunt pregătite."- a declarat el pentru Digi24 în cadrul jurnalului de la ora 7.00am.

Totodată, Hopincă a anunțat că în această noapte au căzut 11 copaci, unii au creat pagube materiale, dar nu semnificative.

„Este zăpadă pe carosabil pentru că mai ninge și odată ce se oprește zăpada, aceste intervenții vor fi mai vizibile pentru că în momentul de față se intervine pentru urgența zero. (...) După oprirea ninsorii urmează să se intervină cu pluguri și materiale antiderepante pe toate arterele - și principale și secundare”, a mai adăugat prefectul Capitalei.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a transmis, vineri, că încep ninsorile, iar temperaturile vor scădea cu 11 grade de la o zi la alta. Specialiștii spun că până sâmbătă seara grosimea stratului de zăpadă va fi în medie de 10 cm. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 40 – 45 km/h. Vremea se va răci accentuat, iar temperatura maximă va fi de cel mult două grade.

Conform prognozei de specialitate, în intervalul 19 ianuarie, ora 10:00 – 20 ianuarie, ora 17:00, temporar vor fi precipitaţii în toate regiunile, iar în Muntenia şi în zona Carpaţilor Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ, unde se vor acumula 10 – 15 l/mp şi izolat peste 20 l/mp, transmite Agerpres.ro.

De asemenea, vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după-amiaza zilei de vineri (19 ianuarie), în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în nordul Moldovei, iar noaptea şi în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă.

Potrivit meteorologilor, sâmbătă va continua să ningă în Oltenia, Muntenia şi în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar, vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de 40 – 50 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea scăzută.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite