De ce s-a tasat șoseaua în Piața Unirii în Capitală: Explicațiile Primariei Sectorului 4
0Sistemul rutier de la intersecţia Bulevardelor Corneliu Coposu şi I. C. Brătianu s-a tasat din cauza unei avarii la o conductă de ape pluviale, veche de 40 de ani, aparţinând Apa Nova, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4, citat de Agerpres.
În timp, în această conductă au apărut fisuri prin care apa s-a scurs, s-a acumulat în subteran şi s-a infiltrat între fâşiile cu goluri din plafonul original al Pasajului Unirii. Aceste scurgeri de apă au putut fi observate săptămâna trecută în interiorul tunelului rutier, precizează administraţia locală.
Apa Nova va continua lucrările de modernizare a reţelei, de luni, 23 ianuarie, propunându-şi să înlocuiască în totalitate sistemul de colectare a apelor pluviale vechi de aproximativ 40 de ani.
Tasarea de la intersecţia dintre Strada Halelor şi Splaiul Independenţei s-a produs în apropierea unui canivou - structură din beton ce protejează conductele de utilităţi, se precizează în comunicatul transmis vineri.
După consultarea cu specialiştii Apa Nova şi cu cei de la Apele Române, echipa de management tehnic a Sectorului 4 a luat măsura readucerii la starea iniţială a părţii carosabile, urmând ca acel canivou să fie tratat de către experţii în proiectul tehnic al consolidării planşeului Unirii.
De altfel, atât planșeul Unirii, cât și pasajul Unirii au fost încadrate, în urma ultimelor studii, în starea tehnică IV, adică nesatisfăcător.
În acest context, Primăria Sectorului 4 solicitase Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, restricționarea circulației rutiere în zona aferentă Pieței Unirii, a tuturor vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport în comun și a celor de intervenție în situații de urgență.
Studiul de fezabilitate pentru consolidarea/refacerea planşeului Unirii, respectiv a tavanului pasajului rutier Unirii a fost finalizat. În maximum 30 de zile, aceste lucrări vor fi incluse în cadrul unei proceduri de licitaţie publică, astfel încât momentul începerii execuţiei să fie în a doua jumătate a anului 2024, cum a fost prognozat iniţial.