Cum dispare peste noapte gardul din fier al unui peron de tramvai de sub nasul Poliţiei Locale Sector 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii RATB au anunţat că vor lua măsuri pentru a remedia situaţia FOTO Marian Iliescu
Reprezentanţii RATB au anunţat că vor lua măsuri pentru a remedia situaţia FOTO Marian Iliescu

Gardul staţiei tramvaiului 5, de sub Podul Pipera, din Bucureşti, a început să dispară peste noapte, iar în locul bucăţilor de fier au rămas găuri. Autorităţile spun că vor face o plângere la poliţie pentru ca acestă situaţie să nu se mai repete, dar până atunci călătorii sunt obligaţi să evite bucăţile de gard aflate pe peron. La doar câteva sute de metri de staţia de tramvai se află sediul Poliţiei Locale Sector 1.

Pe strada Barbu Văcărescu din Capitală, în staţia de tramvai de sub Podul Pipera, trei bucăţi din gardul de fier care mărgineşte peronul au fost smulse şi furate. O altă bucată a fost smulsă şi abandonată pe refugiu, urmând ca şi aceasta, ca şi celelalte, să dispară peste noapte.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) susţin că vor încerca să remedieze problema cât mai repede.

„Vom lua atitudine şi vom încerca să găsim o soluţie tehnică pentru a rezolva problema. O să semnalăm şi poliţia“, a declarat purtătorului de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

gard ratb

De asemenea, bucăţile de fier din gard nu sunt singurele care lipsesc din staţie, pentru că peronul a rămas şi fără stâlpul de fier cu tablă metalică pe care sunt, în mod normal, afişate tramvaiele care circulă în zonă.

Cum dispar bucăţi din gardul staţiei

Miercuri seară două bucăţi masive din fier din gard erau smulse şi abandonate. Joi dimineaţă, acestea disperuseră, iar joi seară o altă bucată era pusă la pământ. Cea de-a treia bucată a dispărut vineri dimineaţă, o a patra fiind pusă la pământ.

Bucăţile de gard sunt prinse în beton cu ajutorul a patru şuruburi puternice, iar pentru a le smulge este nevoie de mult efort. Ori de câte ori sosesc tramvaie în staţie, călătorii se uită miraţi la bucăţile de gard de pe refugiu şi le ocolesc cu atenţie.

gard ratb

Paznicul unei firme din apropiere povesteşte că, deşi îşi petrece o bună parte din timp la muncă, la doar câţiva paşi de staţia de tramvai, nu a văzut ce s-a întâmplat cu gardul sau cu bucăţile de fier smulse din beton şi abandonate care au dispărut peste noapte. Cel mai probabil, bucăţile de fier au ajuns într-un centru de colectare a fierului vechi.

„Am văzut doar că lipseşte o parte din el, dar nu ştiu cine le-a smuls sau cine le-a luat“, a spus bărbatul.

Nu este singurul loc cu probleme din Capitală

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti au precizat că acesta nu este singurul loc din oraş în care există asemenea probleme. Aceştia au spus că în Capitală au existat mai multe cazuri în care au fost furate semafoare, garduri metalice sau semne de circulaţie.

Pe aceeaşi temă:

RATB: achiziţionarea de apă s-a încheiat şi de astăzi a început distribuirea către angajaţi

Sindicaliştii de la Metrorex şi RATB ameninţă cu proteste, dacă nu le vor fi soluţionate cererile

Un şofer RATB a făcut un preinfarct în timp ce conducea. A lovit trei maşini, în cartierul Titan din Capitală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite