Cum arată Capitala îmbrăcată în straie de sărbătoare: zeci de kilometri de beculeţe, globuri, brazi şi târguri de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă de acum o săptămână, Capitala a îmbrăcat straie de sărbătoare şi a fost împodobită cu zeci de kilometri de beculeţe. În vitrinele magazinelor au apărut oameni de zăpadă, pe străzile Bucureştiului au poposit renii lui Moş Crăciun, iar spririduşii aşteaptă prin centrele comerciale Sărbătorile de Iarnă.

Trei milioane de beculeţe tip LED, întinse pe un traseu de 23 de kilometri, colorează în acest an străzile Bucureştiului. Verde, albastru, galben şi roşu sunt doar câteva dintre culorile care înveselesc oraşul, formând adevărate spectacole vizuale.

Întreaga Capitală este pregătită pentru Sărbătorile de Iarnă, iar centrul oraşului s-a transformat într-un tărâm de basm în care personaje de poveste şi-au dat întâlnire. Magazinele îi întâmpină pe bucureşteni cu fel de fel de decoraţiuni, iar în vitrinele centrelor comerciale s-a aşezat deja un strat gros de zăpadă, în care renii îşi fac loc cu uşurinţă.

Brazi şi târguri de Crăciun

Pentru al doilea an consecutiv, municipalitatea, prin Creart, a organizat târgul de Crăciun intitulat „Bucharest Christmas Market“ care va fi deschis până pe 5 ianuarie, în Piaţa Universităţii. În fiecare seară, sute de bucureşteni se înghesuie printre cele peste 60 de căsuţe de lemn amenjate în cadrul târgului pentru a gusta din bucatele tradiţionale şi pentru a admira obiectele expuse de comercianţi.

image

Bucharest Christmas Market va fi deschis până pe 5 ianuarie FOTO Răzvan Băltăreţu

Târgul de Crăciun a venit în centrul Bucureştiului cu 65 de căsuţe de lemn la care se găsesc vin fiert, decoraţiuni şi ornamente de iarnă. Tot aici au loc mai multe expoziţii de obiecte tradiţionale şi produse de manufactură, alături de icoane pictate pe sticlă şi lemn.

Şi pentru ca peisajul să fie unul rupt din cărţile de poveşti, în mijlocul târgului se înalţă un brad înalt de 15 metri, împodobit cu 2.000 de beculeţe care oferă adevărate spectacole de lumini specifice Sărbătorilor de Iarnă. Bucureştenii care ajung în Piaţa Universităţii nu pot trece fără să arunce o privire spre bradul înalt care înfrumuseţează centrul oraşului.

Tot aici este amplasată şi o scenă pe care vor urca ansambluri de muzică populară, grupuri de copii şi colindători, urmând ca pe 26 decembrie să aibă loc un concert special cu ocazia Crăciunului.

Şorici, ţuică şi brânzeturi

Pe sub globurile enorme făcute din beculeţe, în Piaţa Unirii din Capitală se văd producători autentici veniţi din toată ţară să-şi vândă marfa în Bucureşti. Una de cea mai bună calitate, după cum povestesc chiar ei. Sub acoperişul căsuţelor de lemn se ivesc comercianţi cu ochii coloraţi de lumina beculeţelor care atârnă deasupra lor şi care te îndeamnă la un pahar de ţuică fiartă.

Pe un raft de lemn mai sus, rulouri întregi de şorici stau aşezate cu grijă, vizavi de brânzeturi făcute în stânele din ţara noastră. "Sunt făcute în casă, proaspete, aduse direct de la noi", strigă o femeie din Piaţa Unirii. Alături de ea, un băieţel de aproximativ patru anişori îşi încălzeşte mâinile şi se uite în sus, la explozia de culori care luminează centrul Capitalei.

Şi nu doar străzile principale ale oraşlui sunt luminate. În cele mai multe zone au fost agăţate de stâlpi diferite decoraţiuni, de la brazi formaţi din leduri, până la globuri şi Moş Crăciuni care se caţără pe scări.

Pe aceeaşi temă:

S-au aprins luminiţele de Crăciun în Capitală: brad de 15 metri, 23 de kilometri de beculeţe. Piaţa de Crăciun se deschide pentru al doilea an

Oprescu aprinde 23 de kilometri de beculeţe, de Sfântul Nicolae. „Bucharest Christmas Market“ se redeschide pentru al doilea an consecutiv în Capitală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite