Crâşmă evacuată după ani de funcţionare ilegală. Patronul localului din sediul Casei de Cultură Mihai Eminescu nu a mai platit chirie din 1995!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au evacuat un local ce funcţiona de aproape 17 ani în sediul Casei de Cultură Mihai Eminescu din Parcul Naţional. Crâşma a fost desfiinţată, ieri, de autorităţi.

Un local ce funcţiona de aproape 17 ani în sediul Casei de Cultură Mihai Eminescu din Parcul Naţional a fost desfiinţat, ieri, de autorităţi.
În urma unor hotărâri definitive şi irevocabile, Primăria sectorului 2 a reintrat în posesia spaţiului. „Decizia are loc după o serie de procese pe care Primăria Sectorului 2 le-a câştigat în dosarul deschis împotriva unei societăţi comerciale care de 17 ani desfăşoară activităţi ilegale de alimentaţie publică în Centrul Cultural, fără să plătească niciun leu pentru spaţiul de peste 280 de m.p. pe care îl ocupă“, a declarat Anatol Albu, purtător de cuvânt al Primăriei sectorului 2.

Procesele împotriva lui Ion Lupu, administratorul barului, au început abia în 2004. Din 1995 până atunci nimeni nu s-a sesizat că din contractul de închiriere semnat nu s-a încasat nici un ban. Tot reprezentantul Primăriei a explicat şi cum a fost posibil acest lucru. „Domnul Lupu a fost administratorul Centrului de Cultură «Mihai Eminescu». Această funcţie i-a dat posibilitatea să ascundă faptul că nu încasa bani în contul chiriei”, a mai spus Anatol Albu. Conform calculelor făcute de autorităţi, prejudiciul a fost estimat la peste 800.000 de lei. Cel evacuat ieri a refuzat să facă declaraţii. „Nu pot să fiu lucid şi să fac declaraţii acum. Sunt bulversat“, a spus scurt Ion Lupu.

12 câini erau ţinuţi captivi în bar

Odată cu evacuarea localului clandestin, autorităţile au salvat şi 12 câini comunitari care erau ţinuţi de către administrator închişi în bar. Aceştia erau crescuţi în condiţii mizere. Angajaţii Primăriei sectorului 2 au scos cele 12 patrupede din incintă şi le-au dus la adăpostul pentru animale.
Autorităţile şi executorul judecătoresc se aşteptau la o reacţie ostilă din partea administratorului barului şi la faţa locului au fost aduşi şi poliţişti locale. Evacuarea a decurs însă fără incidente majore.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite