Copacii uscaţi de pe marginea marilor bulevarde, mostre ale poluării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 4 a dat startul cu ocazia Zilei Copilului, unei campanii de informare şi conştientizare referitor la protejarea mediului înconjurător.

Acţiunea a demarat în zona Bulevardlui Gh. Şincai, cu participarea extraordinară a membrilor Consiliului Local al Copiilor Sector 4, cât şi a primarului şi viceprimarului, aleşi de micuţi, prin vot democratic, pentru o zi, în fruntea sectorului.  
Primăria Sectorului 4 a dorit să stragă atenţia cu prilejul Zilei Copilului asupra efectelor distructive ale poluării asupra spaţiilor verzi, respectiv asupra arborilor din aliniamentele stradale de pe marile bulevarde.

Într-o primă etapă, arborii uscaţi de pe raza sectorului 4 au fost toaletaţi, astfel încât crengile să nu pună în pericol siguranţa trecătorilor sau să perturbe circulaţia rutieră, trunchiurile au fost curăţate de scoarţă şi lăcuite, purtând în prezent mesajul „Poluarea m-a ucis! Ai grijă de viitorul copiilor tăi!”.

Timp de zece zile, arborii uscaţi vor rămâne pe domeniul public, mostre grăitoare ale nivelului ridicat al poluării din Capitală, cât, mai ales, factor decisiv în acţiunea de conştientizare a bucureştenilor, vizavi de importanţa conservării unui mediu sănătos, pe care micuţii noştri, dezvoltându-se armonios, să înveţe, la rândul lor, să-l respecte şi să-l protejeze.

Din cei aproximativ 8.000 de arbori plantaţi pe raza Sectorului 4 acum mai bine de 20 sau chiar 30 de ani, 322 sunt uscaţi. La finalul campaniei, aceştia vor fi defrişaţi şi se vor efectua plantări în compensare. 


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite