Condamnări cu suspendare în dosarul "peştilor de lux", care plasau fotomodele pentru mai multe persoane publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii reţelei de prostituţie de lux au fost condamnaţi de Tribunalul Ialomiţa, au declarat, miercuri dimineaţa, surse judiciare. Aceştia sunt acuzaţi că recrutau sub paravanul unei agenţii de fotomodele zeci de fete pe care le plasau ulterior ca prostituate. Potrivit anchetatorilor, mai multe persoane publice au beneficiat de astfel de servicii.

Ion Valeriu Tămârjan, Relu Cornel Costan şi Radu Ştefan Nicola au fost trimişi în judecată în urmă cu doi ani, de către procurorii DIICOT. Miercuri dimineaţa, surse judiciare au precizat pentru Mediafax că inculpaţii au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Alexandru Gabriel Voicu la doi ani de detenţie cu suspendarea executării pedepsei, decizia instanţei fiind aşteptată încă din 20 octombrie, pronunţarea fiind dată marţi. Decizia Tribunalului Ialomiţa poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

La începutul lui noiembrie 2010, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Ialomiţa i-au trimis în judecată pe Ion Valeriu Tămârjan, Relu Cornel Costan, Radu Ştefan Nicola şi pe Alexandru Gabriel Voicu, primii doi în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

DIICOT susţine că activitatea infracţională a celor patru acuzaţi s-a desfăşurat sub paravanul a două agenţii de selecţie şi promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piaţa prostituţiei de lux din România, Italia şi Austria, în cluburi sau la locuinţele clienţilor, veniturile obţinute depăşind suma de 100.000 de euro.

Nici una din persoanele acuzate în cauză nu este cunoscută cu antecedente penale, deşi este cunoscut faptul că Relu Costan a fost trimis în judecată în alte două cauze penale pentru infracţiuni de natură patrimonială, financiar-fiscală.

Soţia lui Costan a fost cercetată şi ea în cazul de trafic de persoane, însă nicio probă nu confirmă implicarea în recrutarea vreunei persoane de sex feminin, minoră sau majoră, colaboratoare a agenţiei Diva Models.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite