Companiile, ONG-urile şi asociaţiile de propietari pot adopta spaţii verzi din Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Primăria Sectorului 1
Foto Primăria Sectorului 1

„Adoptă un spaţiu verde” este noul proiect al Primăriei Sectorului 1 prin care companiile, ONG-urile, instituţiile publice şi asociaţiile de promietari vor putea investi în amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din sector.

Conform unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, proiectul „Adoptă un spaţiu verde” prevede ca firmele, instituţiile sau asociaţiile, în calitate de beneficiari, vor asigura din fonduri proprii amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi publice luate în îngrijire, notează Mediafax.

„Solicitarea de a adopta un spaţiu verde se va depune la Serviciul Spaţii Verzi din cadrul ADP Sector 1 şi va fi însoţită de o schiţă cu amenjarea propusă. În această schiţă, se vor prezenta tipurile de vegetaţie/dotări care vor fi folosite. Solicitările vor fi soluţionate în ordinea înregistrării, întâietate având asociaţiile de proprietari pentru spaţiile verzi publice aferente propriului condominiu”, se arată în comunicat.

Doar spaţiile verzi care sunt administrate de ADP Sector 1 şi „amplasate adiacent blocurilor de locuinţe, cu rol estetic şi de ameliorare a climatului şi calităţii aerului” vor fi date în gospodărire către firme şi asociaţii.

Beneficiarii nu vor putea să monteze sau să depoziteze piese de mobilier sau alte obiecte şi nu vor putea schimba destinaţia de spaţiu verde. De asemenea, beneficiarul trebuie să gospodărească suprafaţa de teren în regim de continuitate, evitând distrugerea, degradarea şi deteriorarea acestuia.

Până pe data de 12 aprilie sunt aşteptate propuneri, sugestii şi opinii cu privire la proiect, anunţă Primăria Sectorului 1. Proiectul este pus în dezbatere publică pe site-ul www.primariasector1.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite