Cinci şcoli din Sectorul 6 se află în reabilitare şi nu pot funcţiona de luni. Ce se întâmplă cu elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoală FOTO Mediafax
Şcoală FOTO Mediafax

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a anunţat, joi seară, că cinci şcoli din Drumul Taberei se află încă în proces de reabilitare, astfel că nu vor putea fi funcţionale începând de luni, 8 februarie. Elevii vor fi relocaţi la alte şcoli şi vor avea cursuri atât de dimineaţa, cât şi după-amiază.

”Îmi cer scuze că şcolile nu sunt gata, contractele cu firmele antamate de fosta administraţie în vara anului trecut se finalizează abia după 20 februarie. Din păcate toate eforturile pe care le-am făcut pentru ca şcolile să fie gata nu au avut rezonanţă la nivelul firmelor contractate. Mai mult, după cum am mai spus, nu sunt mulţumit de faptul că proiectele tehnice (implicit standardele) nu au fost respectate integral. Nu voi prelungi acele contracte iar întârzierile vor fi transformate în penalităţi”, a scris Ciprian Ciucu pe pagina sa de Facebook, joi seară.

Edilul a adăugat că a căutat soluţii şi a fost în permanent în dialog cu Administraţia Şcolilor, Inspectoratul Şcolar şi reprezentanţii părinţilor pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru începerea şcolii pe 8 februarie, în condiţiile date. 

Şcolile vizate sunt Şcoala gimnazială nr.197, Şcoala Gimnazială ”Adrian Păunescu”, Şcoala Gimnazială nr.59, Şcoala Gimnazială ”Sfinţii Constantin şi Elena” şi Şcoala Gimnaziala ”Sfântul Andrei”. Elevii vor învăţa, fie în săli de clasă amenajate în containere, fie vor fi relocaţi şi vor învăţa în două schimburi. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite