Centura Bucureştiului va trece în administrarea Primăriei Capitalei. Firea: „Decizia a fost luată principial”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Primăria Capitalei urmează să ia în administrare Centura Capitalei, Ministerul Transporturilor luând o decizie de principiu în acest sens, scrie G4Media.

Potrivit sursei citate, centura rutieră ocolitoare a Bucureştiului va trece de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la Primăria Capitalei. Informaţia a fost confirmată de primarul Gabriela Firea, care a spus pentru G4Media.ro că „decizia a fost luată principial, la nivelul Ministerului Transporturilor. În urma analizei juridico-financiare se va lua o decizie finală”.

Surse din minister, citate de HotNews, spun că o decizie fermă nu s-a luat, ci abia s-a înfiinţat un grup de lucru cu specialişti de la Transporturi, PMB şi CNAIR pentru a studia aspectele legale.

Primăria Capitalei încerca de mai multă vreme să preia în administrare Centura, Gabriela Firea având discuţii în acest sens cu foştii miniştri ai Transporturilor. „În ultimii 27 de ani, preocuparea faţă de centura Capitalei a fost minimală, ceea ce reprezintă un factor agravant al congestiei traficului rutier din Bucureşti. Dacă nu se face transferul centurii la Municipiul Bucureşti, vă rugam să luaţi măsurile necesare care se impun pentru urgentarea lucrărilor de modernizare a acesteia, lucrări care includ atât extinderea la 4 benzi a tronsonului DN2-A2, dar şi pasaje peste centură, unde sunt cele mai mari congestii de trafic. Un exemplu concludent îl constituie pasajul de la Domneşti, unde trebuie urgentate demersurile pentru începerea construcţiei”, spunea anul trecut primarul Gabriela Firea. La începutul lui 2017, ea preciza că a găsit „deschidere totală la Guvern şi discutăm ca acest obiectiv important să fie preluat la Primăria Capitalei”.

În urmă cu un an, CNAIR transmitea că Centura Bucureştiului se află în diferite faze de execuţie, iar mai multe secţiuni beneficiază de finanţare din fonduri europene nerambursabile, motiv pentru care este imposibil transferul centurii de la compania de drumuri către PMB.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite