Centrul de servicii de recuperare neuromotorie din Sectorul 2 va fi modernizat cu fonduri din PNRR

0
Publicat:

Centrul de servicii de recuperare neuromotorie pentru persoanele cu dizabilităţi situat pe Şoseaua Pantelimon va fi modernizat cu fonduri din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu o investiţie de peste 360.000 de lei, după ce Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 2 a obţinut finanţare în acest sens, scrie Agerpres. 

Renovarea unui centru de recuperare neeuromotorie din Sectorul 2
Renovarea unui centru de recuperare neeuromotorie din Sectorul 2

Un comunicat transmis de DGASPC sector 2 precizează că se vor se vor îmbunătăţi infrastructura şi serviciile oferite, centrul urmând să fie dotat cu echipamente de ultimă generaţie de terapie combinată, aparate de fizioterapie ce utilizează un câmp electromagnetic de înaltă intensitate şi aparate multifuncţionale pentru antrenarea tuturor grupelor musculare. De asemenea, va fi schimbat mobilierul.

 Centrul poate primi 45 de persoane pe lună, în două serii a câte zece zile. Serviciile centrului de recuperare sunt disponibile doar persoanelor adulte încadrate în grad de handicap domiciliate în Sectorul 2. Scopul acestui proiect este prevenirea instituţionalizării persoanelor adulte cu dizabilităţi, scrie Agerpres.

În acest loc sunt oferite servicii de fizioterapie, kinetoterapie şi masaj. Potrivit datelor DGASPC Sector 2, în 2021, la nivelul acestei zone administrativ-teritoriale erau înregistraţi 13.572 de adulţi cu dizabilităţi.   

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite