Cele mai accesibile MBA-uri din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai ieftin MBA (Master of Business Administration) este oferit de Universitatea din Bucureşti şi costă 2.000 de euro pe an.

Mai citiţi şi:

Cel mai scump masterat costă 30.000 de lei

Este vorba despre un MBA în Administrarea Afacerilor, în limba engleză, organizat în cadrul Departamentului UNESCO. „Tinerii iau lecţii de la profesori de la Universitatea din Fribourg, Elveţia, iar la final vor primi diplomă de masterat de la Universitatea din Bucureşti şi certificat de la instituţia de învăţământ din străinătate“, a explicat reprezentantul Departamentului UNESCO, Lilian Ciachir.

Pentru că nu au fost ocupate toate locurile în sesiunea din iulie, va fi organizată o a doua sesiune în perioada 1-5 septembrie.

Practică în străinătate, de la ASE

Şi Academia de Studii Economice (ASE) are trei programe de MBA-uri accesibile. Aici, tinerii fac şi stagii de practică la universităţile asociate din străinătate. Cel mai ieftin este MBA-ul româno-francez, Dezvoltarea Economică a Întreprinderii, oferit de Institutul Naţional de Dezvoltare Economică, instituţie fondată de ASE, care costă 2.200 de euro pe an.

La absolvire, tinerii vor primi două diplome: de la Conservatorul Naţional de Arte şi Meserii din Paris şi o diplomă de masterat de la ASE Bucureşti. Sesiunea de admitere are loc în perioada 1-22 septembrie.

MBA-ul Româno-German „Management antreprenorial“ organizat la Bucureşti de ASE, în colaborare cu Universitatea de Ştiinţe Aplicate Gelsenkirchen, Germania, unde perioada de admitere s-a încheiat, costă tot 2.200 de euro pe an.

Ceva mai scump la ASE este MBA-ul româno-canadian în Managementul Afacerilor ce costă 6.500 de euro pentru primul an de studiu şi 5.000 de euro pentru anul al doilea de studiu. La finalizarea studiilor, tinerii primesc diplomă de MBA de la Universitatea din Ottawa, Canada, şi de masterat de la ASE, în România, MBA-ul neavând un statut legislativ. 

Pentru a fi admişi la un program MBA, tinerii trebuie să aibă experienţă de câţiva ani, să vorbească fluent engleza şi, eventual, o altă limbă străină şi să susţină teste de management, în funcţie de cerinţele fiecărui program.

Cele mai scumpe MBA-uri, în America şi Anglia
 Printre cele mai scumpe programe de MBA se numără cele din Marea Britanie şi din Statele Unite ale Americii. De pildă, un MBA în Statele Unite, la Said Busines School care ţine de Universitatea Oxford, costă 33.000 de euro cursurile şi 3.000 de euro taxa administrativă pe an. La Universitatea Cambridge, taxa de şcolarizare anuală este de 35.000 de euro, la care se adaugă 2.229 de euro - taxa administrativă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite