Cei mai cunoscuţi medici români iau drumul străinătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorul Gheorghe Burnei spune că nu-şi mai poate face meseria pentru că Spitalul „Marie Curie”, instituţia în care lucrează,  este aproape de colaps. Zeci de cadre medicale şi-au dat demisia iar unele secţii s-au închis. Asistentele şi medicii care au rămas nu pot oferi asistenţă medicală de calitate celor aproape 350 de copii care vin zilnic la acest spital.

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici români, specialistul în ortopedie pediatrică prof.dr. Gheorghe Burnei de la Spitalul „Marie Sklodowska Curie“ din Capitală, cunoscut în lumea medicală internaţională datorită  unor invenţii şi inovaţii în acest domeniu, este aproape hotărât să părăsească sistemul medical românesc.

Citeşte şi:
Medicina, poarta spre Occident

Medic român plătit de 24 de ori mai bine în Anglia

Mersi, România, pentru medici ieftini şi buni!

Dr. Burnei a primit în repetate rânduri oferte consistente pentru a lucra în clinicile şi spitalele din străinătate, cea mai mare fiind din partea reprezentanţilor unei clinici din Anglia care i-au oferit aproape 60.000 de euro lunar pentru a lucra pentru ei.


„Am primit sute de scrisori de la pacienţi care mă rugau să nu plec. Acesta este unul dintre motivele pentru care am rămas până acum“.
Gheorghe Burnei
Profesor doctor

 „Am amânat să iau o decizie în speranţa că ceva se va schimba în bine în sistemul medical românesc în general. Clinica aceasta mă ofertează de mult timp şi sunt dispuşi să mă aştepte. Cred că în maximum o lună voi pleca. Aici nu se mai poate lucra, nu se poate face activitate de performanţă. Pot să fac doar intervenţii minore pentru că nu este personal şi nici dotări“, ne-a spus prof. Dr. Gheorghe Burnei.

Decizia sa este o urmare a situaţiei în care se află spitalul în care lucrează care, deşi este cel mai cunoscut spital de copii din ţară, se află la un pas să-şi închidă activitatea.

Reducerile salariale din ultimele luni i-au determinat pe o parte dintre medicii şi asistentele de aici să-şi dea demisia sau să-şi caute de lucru în sistemul privat. Din lipsă de personal, două secţii s-au desfiinţat deja, respectiv cea de Boli Respiratorii şi cea de Cardiologie Pediatrică. Activitatea a fost restrânsă, alte secţii din spital preluând atribuţiile din cele două specializări.

Risc de infecţie intraspitalicească
 Medicii care au mai rămas se plâng de faptul că nu au cum să-şi desfăşoare activitatea pentru că sterilizarea nu se face conform standardelor din lipsă de fonduri şi de personal care să se ocupe de acest lucru.

„Centrul nostru de sterilizare este o bombă potenţială, care poate să dea mari probleme. Există pericolul de infecţie intraspitalicească ce ar putea fi însoţită şi de decesul unor pacienţi care au fost operaţi în condiţii de nesterilitate“, au declarat, pentru Pro TV, surse din cadrul spitalului.

Nici deblocarea recentă a posturilor în sistemul medical nu va salva Spitalul „Marie Curie“, instituţia în care sunt trataţi aproximativ 120.000 de copii anual şi în unde vin zilnic peste 350 de copii. Ministerul Sănătăţii a scos la concurs doar nouă posturi de asistente şi şapte de medici. iar spitalul are nevoie de aproape 70 de asistente şi de cel puţin 25 de medici pentru a funcţiona decent.

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite