Capitala, un adevărat șantier: zeci de străzi intră în reparații. Cât durează lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureștiul se transformă într-un adevărat șantier. Primarul capitalei Nicușor Dan a anunțat că a demarat un amplu proces de reparaţii pentru străzile din toate cele şase sectoare ale oraşului. Lucrările durează 6 luni.

Reparații pe 78 de artere din București FOTO Facebook Nicușor Dan
Reparații pe 78 de artere din București FOTO Facebook Nicușor Dan

Am demarat un amplu proces de reparaţii a străzilor din toate cele 6 sectoare ale Capitalei. Încă de săptămâna trecută, Administraţia Străzilor Bucureşti a început lucrările de reparaţii la carosabil şi pe trotuare. Astfel, timp de 6 luni, se va interveni pe 78 de artere din Bucureşti, printre care Şoseaua Pipera, Şoseaua Fundeni, Şoseaua Pantelimon, Şoseaua Mihai Bravu, Bd. Unirii, Splaiul Unirii, Splaiul Independenţei, Bd. Timişoara”, a scris Nicuşor Dan, miercuri pe pagina sa de socializare.

Conform edilului, sunt reparate trotuarele aferente unui număr de 24 de străzi şi bulevarde.

În aceeaşi perioadă, se trasează marcaje rutiere pe 50 de artere intens circulate precum Şoseaua Kiseleff, Bd. Aviatorilor, Bd. Charles de Gaulle, Calea Floreasca, Bd. Mihai Bravu, Şoseaua Grozăveşti, Splaiul Independenţei, Bd. Poligrafiei, Bd. Bucureştii Noi. Totodată, se trasează marcaje specifice unităţilor de învăţământ în jurul a 24 de şcoli, grădiniţe şi licee, precum Colegiul Naţional Mihai Viteazu, Şcoala nr. 56, Şcoala nr. 24, Şcoala nr. 27, Şcoala nr. 139, Şcoala nr. 147, Şoala nr. 130, Grădiniţa nr. 245”, a completat Dan.

De asemenea, a anunțat Niculor Dan, vor fi montate şi indicatoare rutiere „trecere pentru pietoni” cu lămpi cu leduri şi alimentate de la panou fotovoltaic care marchează trecerile pentru pietoni în 80 de locaţii.

Lucrările de consolidare la Pasajul Unirii din Capitală bagă zâzanie între primarii Daniel Băluță și Nicușor Dan

Într-o postare pe Facebook, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, îi reproșează Nicușor Dan că s-a lăudat într-o emisiune tv cu lucrările de consolidare la Pasajul Unirii, la care nu are niciun merit.  

„Atât personal, cât și ca primar al Sectorului 4, resping ferm încercarea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, de a-și asuma nemeritat efectuarea lucrărilor de refacere a Pasajului și Planșeului Unirii! Refacerea în regim de urgență a celor două obiective de importanță strategică pentru București este un proiect derulat exclusiv de comunitatea Sectorului 4, un proiect în care Primăria Capitalei nu are nicio implicare! În aceste condiții, cu tot respectul pentru domnul Nicușor Dan și pentru funcția publică pe care o exercită, consider ca fiind total lipsit de corectitudine și lipsit de moralitate modul în care încearcă să își asume total nemeritat acest proiect făcând declarații referitoare la o lucrare extrem de importantă pentru bucureșteni, în a cărei realizare propriu-zisă nu are niciun fel de legătură“, a susținut Daniel Băluță. Primarul Sectorului 4 a ținut să reamintească faptul că, la momentul producerii unor accidente rutiere la Pasajul Unirii, primarul general a recunoscut public că întreaga lucrare este coordonată de către Sectorul 4 al Municipiului București și că Primăria Generală nu răspunde de lucrările efectuate.

Reacția a venit după ce Nicușor Dan i-a anunțat pe bucureșteni că lucrările de reparații la planșeul de beton din Piața Unirii nu vor începe mai devreme de anul 2025. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite