Capitala, iluminată festiv cu ocazia sărbătorilor pascale începând de vineri seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / Gabriela Firea
Foto Facebook / Gabriela Firea

Capitala este iluminată festiv cu ocazia sărbătorilor pascale, începând de vineri seara, când s-a deschis Târgul "Tradiţii şi Flori de Sărbători" din Piaţa Constituţiei. Bulevardele centrale sunt ornate cu ghirlande luminoase albe sau în diferite culori, agăţate transversal, între care atârnă figurine din plastic - iepuri, flori şi fluturi.

Potrivit autorităţilor locale, începînd cu ora 20.00, principalele bulevarde ale Bucurestiului - Gheorghe Magheru, Nicolae Bălcescu, Calea Victoriei, dar şi Pieţele Universităţii, Romană, Constituţiei, Presei Libere, Charles de Gaulle, Dealul Mitropoliei şi Centrul Istoric şi intrările în Bucureşti - DN1 - A1 - A2 - Giurgiului - Colentina - Alexandriei - sunt împodobite de sărbătoare.

Astfel, pe principalele bulevarde sunt ghirlande luminoase transversale, fie albe, fie în diferite culori, cunoscute din timpul sărbătorilor de iarnă, între care sunt agăţate figurine din plastic  - iepuraşi, flori şi fluturi, în timp ce stălpii de electricitate de pe aceleaşi bulevarde sunt  îmbodobiţi cu figurine lumimoase - lumânări, iepuri şi ouă.

De asemenea, în unele zone verzi din intersecţii au fost montate diverse decoraţiuni, unele dintre ele pe structură metalică - ouă, flori şi iepuri.

Totodată, municipalitatea anunţă că Târgul de Paşte este deschis zilnic, între orele 10:00 - 22:00, şi reuneşte 110 căsuţe cu produse autentice româneşti: obiecte sculptate în lemn, obiecte din sticlă, ceramică, tablouri, bijuterii şi alte accesorii, instrumente muzicale, ii si costume populare, icoane pictate, precum şi preparate culinare: cozonaci, pască, prăjituri, plăcinte, ciocolată de casă, dulceţuri şi siropuri etc.

Primăria Capitalei mai informează că în perioada sărbătorilor pascale, în Piaţa Constituţiei vor avea loc concerte şi spectacole. Astfel, pe scena din Piaţa Constiuţiei, între 7 - 9 si 14  - 17 aprilie, vor avea loc spectacole de muzică sacră, clasică, operă şi operetă, dar şi concerte folclorice sau de muzică pop-rock, susţinute de îndrăgiţi interpreţi din România: Inna, Vunk, Holograf, Carlas’s Dreams, Randi, Nicoleta Nucă, Alexandra Uşurelu,  Orchestra Naţională „Valahia”, Lavinia Goste, Gelu Voicu, Maria Dragomiroiu, Grigore Leşe, Opereta Stars, Camerata Regală, Grupul Vocal Acapella, Corul Symbol etc.

Copiii se vor putea bucura de o paletă diversificată de ateliere cu intrare gratuită, care se vor desfăşura zilnic, într-un foişor special amenajat din Piata Constituţiei.

Programul activităţlor cuprinde: ateliere de face painting, ateliere de poveşti muzicale interactive, ateliere de creaţie cu accesorii din fetru, mărgele şi paiete colorate, ateliere de colaje, ateliere de decorat ouă de Paşte, ateliere de realizat coşuri de răchită ornate, baloane din nasturi, cârlige de rufe din lemn ornate sau ateliere de construit copaci din hârtie.

De asemenea, în fiecare zi, trenuleţul şi caruselul îi aşteaptă pe copiii dornici de aventuri în intervalul 10:00 - 22:00.

Reprezentanţii municipalităţii mai amintesc că în weekendul din Săptămâna Mare, 15-17 aprilie, Calea Victoriei va fi pietonală.

"În weekend-ul Săptămânii Mari, între 15-17 aprilie, Calea Victoriei devine pietonală şi îi intâmpină pe bucureşteni cu manifestări artistice de stradă şi tonete cu bunătăţi, printre care: ouă încondeiate, icoane pictate, aranjamente florale, bijuterii handmade, decoraţiuni, felicitări”, arată Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declara, în urmă cu două săptămâni, că, pe porţiunea cuprinsă între Guvern şi Ateneu, Calea Victoriei ar putea rămâne pietonală în weekend, pe toată durata anului, dacă bucureştenii vor aprecia că este o măsură bună, precizând că transformarea acestei artere în cale pietonală pentru perioada Paştelui este un proiect-pilot.

Firea a mai anunţat că centrul Bucureştului va fi decorat, de Paşte, cu 1.300 de beculeţe, iluminatul festiv costând aproximativ 175.000 de euro.

Ea a explicat că în ultimele luni s-au economisit mai multe milioane de euro din contracte, astfel că poate fi alocată "o sumă mică pentru ca Bucureştiul să fie ornat frumos de Paşte”.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite