Bucureştiul fără frontiere. Sau cum se împart 1.000 de oameni în cinci case din Sectorul 3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui control făcut de Poliţia Română s-au descoperit între 300 şi 1.000 de persoane care figurau cu domiciliul la cinci adrese din Sectorul 3 al Capitalei.

Poliţiştii au făcut verificări la 244 de adrese, conlucrând în acest sens cu efectivele Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor a Municipiului Bucureşti, fiind întocmite 5 dosare penale, în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în declaraţii şi uz de fals. În urma verificărilor a reieşit că la cinci adrese verificate figurau cu reşedinţă/domiciliu între 300 şi 1000 de persoane.

În urma controalelor privind legalitatea stabilirii reşedinţei au fost constatate, în ultimele cinci zile, 22 de infracţiuni şi au fost date 39 de sancţiuni contravenţionale, fiind găsite totodată şi 19 persoane urmărite.

Poliţiştii au verificat peste 9.000 de persoane şi aproximativ 1.200 de adrese, controalele fiind făcute în baza situaţiei referitoare la acordarea mai multor vize de reşedinţă în acest an, transmisă de Direcţia Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul de Interne.

În acţiunile demarate pentru identificarea unor situaţii de stabilire a reşedinţei/domiciliului de către mai multe persoane la aceeaşi adresă au fost angrenaţi aproape 4.000 de poliţişti, din care 1.825 în mediul urban şi 2.130 în mediul rural.

Potrivit Poliţiei Române, controalele vor continua şi în perioada următoare pentru identificarea tuturor cazurilor de încălcare a legislaţiei în domeniul stabilirii domiciliului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite