Bucureştiul candidează pentru obţinerea titlului de „Capitală Culturală Europeană“ în 2021

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei vrea ca Bucureştiul să obţină titlul de „Capitală Culturală Europeană“ în anul 2021, dar nu este singurul oraş al ţării care vrea să intre în competiţie. Printre oraşele candidate s-ar putea numără şi Timişoara sau Cluj-Napoca.

Sorin Oprescu le cere consilierilor generali să aprobe un proiect care să permită municipiului Bucureşti să candideze pentru obţinerea titlului de „Capitală Culturală Europeană“ în anul 2021.

Competiţia naţională pentru alegerea oraşului care va reprezenta România se deschide în anul 2015, iar Bucureştiul ar putea câştiga acest titlu. Evenimentul „Capitală Culturală Europeană“ poate schimba viaţa unui oraş , marcându-i viitorul, după cum se precizează în proiectului ce va fi suspus votului consilierilor generali.

„Procesul de accedere la titlul de Capitală Culturală Europeană începe cu şase ani înainte şi este în primul rând un proces de schimbare pentru oraş, pentru imaginea lui, pentru infrastructura sa, pentru sectorul său cultural şi pentru cetăţeni, iar aceste schimbări au de obicei efecte pozitive durabile“, se precizează în proiectul de hotărâre.

Pe lista avantajele oraşelor care au fost numite capitale culturale europene se numără creşterea turismului, relansarea imaginii oraşului, creşterea venitului regional şi refacerea infrastructurii culturale.

Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Craiova şi Arad sunt alte oraşe ale României care şi-au anunţat intenţia de a participa la această competiţie.

BucureștiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite