Bucureşti: Maimuţe cu urechi de bumbac la Zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Zoologică Băneasa are, de ieri, are patru noi vedete. Este vorba de patru maimuţe cât nişte veveriţe, zvelte şi cu urechile acoperite de un puf alb – „urechi de bumbac”, aşa cum obişnuiesc să le spună îngrijitorii.

„Le avem de ceva timp, le-am adus de la o grădină zoo din ţară, însă a fost nevoie ca ele să se obişnuiască cu mediu, cu noua casă”, spune medicul Codruţ Vişoiu, şeful biroului veterinar din cadrul Grădinii.

Noile vedete s-au obişnuit cu camera înaltă şi crengile copacului artificial, astfel încât nu le trebuie mai mult de un minut să se acomodeze cu privitorii şi apoi să se zbenguie.

Provin dintr-o zonă cu climă subtropicală şi sunt sensibile la vremea rece, de aceea nu au putut fi expuse în aer liber. Mănâncă fructe, ouă, insecte, viermi, dar şi cleiul din scoarţa copacilor.

Pui de lamă şi muflon

Familia lamelor s-a mărit şi ea de o lună cu un nou membru, un pui, iar după câteva zile au apărut pe lume şi patru pui de mufloni (oi sălbatice). Vizitatorii mai pot admira la zoo şi speciile nocturne, precum veveriţa zburătoare, scorpionii sau tarantulele care au o cameră special menajată.

„Pentru a putea fi văzute atunci când sunt active, am amenajat un spaţiu luminat doar cât să poată fi întrezărite. Noaptea, se aprinde lumina, iar ele dorm”, povesteşte Vişoiu.

Grădina Zoologică este deschisă în fiecare zi între orele 9.00 şi 17.00, iar biletul de intrare costă 13 lei pentru adulţi şi 6, 5 lei pentru copii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite