Bucureşti: La 1 Martie încep lucrările la cel mai mare Aqua Parc din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cel mai mare Aqua Parc din ţară încep peste o lună, a anunţat Radu Popa, directorul ALPAB.

Va fi amenajat pe cinci hectare, în Parcul Tineretului, investiţia costând 25 de milioane de euro, bani asiguraţi de firme private.

„În maximum o lună de zile, după obţinerea ultimei autorizaţii din cele 17 necesare, vom începe lucrările la cel mai mare Aqua Parc din ţară amenajat pe 5 hectare din Parcul Tineretului, o investiţie 100% privată de 25 milioane de euro", a spus directorul Administraţiei, Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti.

Amenajarea zonei de agrement va dura 200 de zile de la momentul începerii lucrărilor în Parcul Tineretului, urmând să fie amenajate bazine de înot, un centru de sănătate, un patinoar, centre pentru fitness, dar şi o seră cu plante tropicale.

Parcul Ghencea, finalizat anul acesta

Tot din proiectele pe anul 2010, directorul ALPAB a amintit implementarea în parcuri a unui sistem de administrare electronic care va fi finanţat din fonduri nerambursabile în proporţie de 97%.

Astfel, în mai multe parcuri din Bucureşti vor fi montate panouri electronice informative care vor informa atât asupra datelor istorice şi ale celor de mediu din parc şi vor oferi posibilitatea cetăţenilor de a comunica în timp real prin sms, mail sau formular în pagină web cu autorităţile locale.

Radu Popa a mai spus că în scurt timp va fi finalizat şi Parcul Ghencea a cărui suprafaţă va fi de peste 8.000 de metri pătraţi urmând a fi început şi proiectul pentru extinderea Parcului Herăstrău şi reabilitarea spaţiilor verzi deja existente.

Directorul ALPAB are în vedere şi dezvoltarea unui proiect de agrement în zona Tei-Toboc, acolo unde, în parteneriat cu o asociaţie de protecţia animalelor, sunt deja aduşi un număr de 20 de cai luaţi de pe străzile Capitalei, care vor fi trataţi şi incluşi într-o bază hipică.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite