Bucureşti: Don Taco, taverna mexicană din mijlocul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fajitas şi Quesadillias udate cu Tequila sunt două dintre specialităţile localului. Restaurantul mexican este situate la intersecţia Bdului Ion Mihalache cu str. Doctor Felix şi str. Banu Manta.

La doar câteva minute de Piaţa Victoriei, la capătul străzii Doctor Felix, te îmbie cu cele mai iuţi arome Don Taco, singurul restaurant mexican din Capitală.

Despre Jimmy Constantin, patronul localului, se ştie că de-a lungul anilor a organizat mese de protocol pentru diverse VIP-uri care au poposit la Bucureşti, printre care fostul preşedinte american Bill Clinton, cântăreţul Erros Ramazotti şi actorul Michael Madsen. Pentru o porţie de mâncare preparată la fel ca-n inima Mexicului, i-au trecut pragul Elena Cârstea, Dana Săvuică, liderul Phoenix - Nicu Covaci şi băieţii de la Voltaj.

Localul are două saloane (românesc şi mexican), un bar şi o terasă deschisă vara. Sunt 80 de locuri în interior şi 60 de locuri pe terasă. Cum în cele mai multe seri localul este plin e mai sigur să faci rezervare, care nu costă nimic.

Încă de la intrare constaţi că atmosfera este relaxată şi relaxantă. Pereţii celor două saloane sunt ornaţi în funcţie de specificul acestora. În cel românesc admiri trofee vânătoreşti, pe când în cel mexican poţi studia îndeaproape sombrero-urile atârnate din loc în loc. În local muzica se ascultă în surdină, aşa că poţi purta liniştit conversaţii cu amicii, iar meniul cuprinde preparate mexicane, româneşti şi internaţionale.

Arome iuţi stinse cu Sangria sau Tequila
Dacă încă n-ai testat pe propria piele ce poate face o porţie de chili, aici e locul perfect s-o faci. Ca aperitiv poţi comanda, spre exemplu, o salată de fructe de mare cu avocado, porumb şi fasole neagră, apoi o supă de avocado cu tequila, pentru ca la felul doi să încerci o porţie de Quesadillias (tortillas umplut cu piept de pui şi cascaval, preparate la grătar). La majoritatea preparatelor sosul iute se serveşte separat, aşa că depinde de gustul fiecăruia cât de iuţi sunt bucatele din farfurie.

Ca totul să “alunece” bine până în stomac, poţi stinge iuţeala cu un pahar de Sangria, preparat de barman sau cu un caballito (pahar mic special) de Tequila dat peste cap în pur stil mexican.

Pentru fanii bucătăriei tradiţionale româneşti, recomandăm o porţie de jumări cu ceapă roşie, urmată de o ciorbă de burtă “ca la bunica acasă” şi, la felul doi, o porţie de ciolan de porc afumat cu varză sau una de păstrăv dezosat făcut la grătar cu garnitură de cartofi ardeleneşti.

Deserturi delicioase
E suficient, credem noi, să enumerăm câteva preparate servite la Don Taco ca desert pentru a vă face poftă: Banane bete (12 lei porţia), Îngheţată „caldă” (un parfait de ciocolată cu alune şi sirop de ciocolată caldă la 9 lei porţia), Papanaşi cu dulceaţă de vişine şi smântână (9 lei), Placintă cu mere şi scorţişoară (7 lei bucata) şi Clătite cu dulceaţă (5 lei porţia).

În restaurant sunt locuri pentru fumători şi nefumători. Localul este dotat cu aer condiţionat şi filtre electrostatice performante care filtrează bine fumul de ţigară, aşa că nefumătorii n-au de ce se teme. Nota de plată va fi mult mai mică decât va aşteptaţi, preţurile fiind decente, o masă pentru 5 persoane costând în jur 200 de lei. În plus, se poate achita cu bani gheaţă sau cu cardul.

Extrase din meniu
- Ensalada Don Taco - 12 lei
(Piept de pui prăjit, salată verde, roşii, ou fiert cu sos de     smântână şi muştar)
- Ensalada de pollo con guacamole - 16 lei
(Salată de pui cu avocado)
- Chiles Rellenos - 12 lei
(Ardei copt, umplut cu cremă de brânză şi cartof copt, prăjit în ulei de măsline)
- Chimichangas - 20 de lei
(Portofel din tortillas cu muşchi de vită, legume mexicane şi     salsa forte)
- Quesadillias - 18 lei
(Tortillas umplut cu piept de pui şi caşcaval, la grătar)
- Fajitas - 23 de lei
(Mix de muşchi de vită şi piept de pui cu legume macerate în     bere şi tequila, servite cu orez mexican şi salsa)
- File de şalău cu sos tequila - 26 de lei
- Supă de tortilla - 7 lei
- Supă de avocado cu tequila - 10 lei
- Concinita pibil - 18 lei
(Carne de porc fâşii în sos picant cu mirodenii)
- Chili con carne - 19 lei
- Nachos con carne de rez - 25 de lei
 (Nachos de vită)

București

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite