Bucureşti: 250 de taxiuri autorizate în 2010 la Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Otopeni va avea, începând din 2010, un număr de 250 de taxiuri autorizate, ce vor percepe un tarif reglementat, joi fiind deschise ofertele pentru atribuirea licenţelor.

Tariful reglementat pentru cei care tranzitează aeroportul va fi de 2,9 lei pe kilometru. Tarifele maximale stabilite de Aeroport pentru prestarea serviciilor de transport în regim de taxi sunt de maxim 3,5 lei pe kilometru, iar tarifulul maxim de pornire de 3,5 lei. Tariful maxim pentru staţionare a fost stabilit la 35 lei pe oră.

Potrivit reprezentanţilor Aeroportului, sunt 77 de companii care au depus oferte, urmând ca atribuirea să se facă în funcţie de punctaj. Permisul de acces auto va putea fi eliberat pentru o perioadă de maximum cinci ani, însă vizarea acestuia va fi efectuată anual de către administraţia fiecărui aeroport.

Compania Fly Taxi a deţinut monopolul activităţii de taxi pe Aetoportul Otopeni, în urma unei licitaţii cu o valabilitate de cinci ani, contract încheiat în 2004.

Bucureştiul are circa 9.500 de taxiuri licenţiate, cele mai mari companii de taxi fiind Cobălcescu, Meridian, Grant, Taxi 2000, Fly Taxi, Cristaxi, Taxi Leone, As Taxi etc.

La nivel naţional sunt 17 aeroporturi din care patru, respectiv din Timişoara, Constanţa, Otopeni şi Băneasa se află în administrarea Ministerului Transporturilor (MT), iar cel de la Caransebeş este privat. Celelalte operează sub administraţia consiliilor judeţene ca autorităţi independente, în timp ce Aeroportul Arad operează ca o societate comercială, iar aeroportul Bacău a fost concesionat unei companii private.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite