Bucureştenii vor beneficia de internet gratuit în spaţii publice, prin programul WiFi4EU

0
0

Bucureştenii vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spaţii publice precum parcuri, pieţe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc, după ce Comisia Europeană a acceptat cererea de participare a Capitalei la iniţiativa WiFi4EU.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat, în şedinţa de astăzi, în unanimitate, proiectul de hotărâre cu finanţare nerambursabilă WIFI4EU, în vederea finanţării acestuia în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei (MIE) - iniţiativa Comisiei Europene WIFI4EU.

Pentru acest proiect, Primăria Capitalei a obţinut, în luna februarie, fonduri nerambursabile în valoare de 15.000 de euro pentru a instala reţele WiFi în spaţii publice precum parcuri, pieţe, clădiri publice, biblioteci, muzee etc., accesibile gratuit pentru cetăţeni. Fondurile sunt asigurate prin iniţiativa europeană WIFI4EU, care finanţează echipamentele şi costurile de instalare, iar Municipiul Bucureşti va acoperi costurile legate de abonament.

Reţelele WiFi urmează a fi instalate în termen de 18 luni de la semnarea acordului de finanţare. Accesul consumatorilor finali la reţeaua WiFi4EU va fi gratuit, nu va conţine publicitate comercială şi nu va utiliza date cu caracter personal în scopuri comerciale.

Reţelele WiFi vor fi uşor accesibile şi vor utiliza echipamentele cele mai recente şi de cea mai bună calitate disponibile, capabile să asigure o conectivitate de mare viteză utilizatorilor.

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri