Bucureștenii rămân în continuare fără apă caldă. Explicațiile lui Nicușor Dan | VIDEO

0
Publicat:

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a declarat marți că situația blocurilor din București care nu au apă caldă din cauza lucrărilor de înlocuire a conductelor se va prelungi. 

Șantier reabilitare rețea termică
Șantier reabilitare rețea termică

Compania Termoenergetica a sistat pe 1 august furnizarea apei calde în mai multe zone din București, pentru efectuarea unor lucrări majore pe conducta Magistralei 3 Sud și într-unul dintre cele mai importante cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei.

Estre vorba despre 5.000 de imobile, iar cele mai afectate sectoare sunt 2, 3 și 4.

Nicușor Dan a declarat că o lucrare din Sectorul 3, care ar fi trebuit să fie gata peste trei zile, se va prelungi.

„Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în stradă Releului, pe magistrala, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări. A fost obligatoriu, pentru a nu fi în situația din iarnă 2020, de a avea două sectoare fără apă - 2 și 3 - s-a luat decizia ca această lucrare pentru acest cămin să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud. Termenul de finalizare pentru această lucrare era anunțat pentru 11 august.

Din informațiile pe care le am, o să mai fie prelungit cu câteva zile. Când lucrarea se va finaliza, o să putem folosi CET Progresul pentru sectoarele 2, 3. Pentru a aproviziona cu căldură, apă caldă din CET Grozăvești, depindem de o lucrare pe care o face în sectorul 1 compania Energetică. Termenul dat de ei e 10 august. Când ei vor face asta, cu apă caldă din Grozăvești o să putem deservi zona de Nord, Aviației, Floreasca, din sectoarele 1 și 2”, a declarat primarul capitalei, în conferința de presă. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite