Blocaj în Gara de Nord din cauza hoţilor de fier vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii care urmau să plece în această dimineaţă din Gara de Nord au stat cu ochii aţintiţi pe tabela care anunţa programul de plecare şi sosire a trenurilor care au avut întârzieri de zeci de minute.

La ghişeul de informaţii era agitaţie continuă şi asta pentru că oamenii încărcaţi de bagaje vroiau să ştie în cât timp vor putea pleca în călătorie după ce au văzut afişate întârzieri de până la 90 de minute. Haosul din Gara de Nord unde întregul program al trenurilor a fost dat peste cap, a fost provocat de persoane necunoscute care noaptea trecută au furat cablurile de la instalaţia de semnalizare de pe ruta feroviară Bucureşti Nord - Pajura. Primele probleme au fost la trenurile care soseau sau plecau spre Constanţa şi Galaţi care au avut cele mai mari întârzieri, de peste o oră.

„În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2.00, pe secţia de circulaţie Bucureşti Nord - Pajura persoane necunoscute au tăiat opt cabluri de la instalaţiile de semnalizare şi au furat aproximativ 20de metri de cablu“, anunţau reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR“ SA.

Şapte trenuri au fost anulate

La faţa locului au fost trimise echipe de muncitori care să remedieze defecţiunile, iar în tot acest timp călătorii au fost nevoiţi să aştepte plecarea trenurilor. „Vreau să ajung la Titu, iar trenul care pleca la ora 9 şi ceva a fost reprogramat peste două ore. Nu am ce face decât să aştept. Sunt pesionar acum, dar am fost ceferist, însă pe vremea mea nu se întîmpla aşa ceva“, a declarat Marin Ilie. Şi soţii Dumitru care urmau să plece spre Videle au fost nevoiţi să stea să aştepte.

„De la informaţii nu au ştiut să ne spună de la ce linie pleacă trenul“, au spus ei.  Sute de persoane s-au aflat în situaţia lor şi au fost nevoie să aştepte remedierea problemelor. Şi activitatea Depoului Bucureşti Călători a fost afectată întrucât aici se pregăteau garniturile şi locomotivele pentru Gara de Nord. Din cauza întârzierilor mari, şapte trenuri spre Constanţa, Târgovişte, Titu şi Constanţa au fost anulate. În jurul orei 12.00, avaria la sistemul de semnalizare a fost rezolvată, iar circulaţia feroviară a fost reluată. Problema a rămas în atenţia poliţiştilor de la Transporturi Feroviare care au deschis o anchetă pentru depistarea hoţilor care au furat cablul de la sistemul de semnalizare aflat pe un câmp, într-o zonă fără pază.


București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite