AutoFest și AstroFest, două evenimente gratuite unde se pot relaxa bucureștenii în weekend

0
Publicat:

AutoFest și AstroFest, două evenimente gratuite, se vor desfășura în weekendul 19-21 mai în Sectorul 6 din București. Bucureștenii se pot bucura de o expoziție de automobile, dar și de un concert.

AutoFest / Foto: Primăria Sectorului 6
AutoFest / Foto: Primăria Sectorului 6

Timp de trei zile, în curtea Universității Politehnice București (UPB) sunt expuse peste 230 de automobile, de la îndrăgitele automobile de epocă, la cele mai noi modele auto dotate cu sisteme de realitate augmentată, ecrane ce pot funcționa ca ferestre, geamuri inteligente sau comenzi vocale în cadrul AutoFest, cel mai mare festival auto din țară.

De asemenea, vor avea loc demonstrații de drift, test-drive cu piloți experimentați și workshop-uri dedicate unor teme de interes, precum siguranța rutieră, mașina viitorului, dezvoltarea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi, sistemele inteligente de management al traficului sau utilizarea documentelor electronice.

Poli AutoFest este deschis între orele 10.00 și 18.00, de pe 19 până pe 21 mai, iar accesul este gratuit. Accesul pietonal se face pe la toate porțile de acces, iar cel auto doar prin Bd. Iuliu Maniu și Bd. Doina Cornea.

AstroFest

AstroFest / Foto: Primăria Sectorului 6
AstroFest / Foto: Primăria Sectorului 6

AstroFest va avea loc sâmbătă, 20 mai, de la ora 11.00, în Parcul Crângași, unde bucureștenii sunt așteptați să privească cerul prin uriașele telescoape. Sunt cele mai mari din țară: Monstrul de 400 mm al Astroclubului (București), Balaurul de 362 mm al AstROmania (Cluj), micul Hubble și Robotul ION.

În cadrul festivalului, am pregătit o piesă de teatru pentru copii, recital de chitară, show-uri de știință distractivă, iar vizitatorii vor putea participa la experimente științifice.

La eveniment vor fi prezenți Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român, care va oferi autografe, dar și Cătălin Beldea, „vânătorul de eclipse". Accesul este gratuit.

Seara se va încheia cu un concert al trupei Fără Zahăr, de la ora 20:30.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite