ATENŢIE, CAD COPACI! Maşini avariate şi persoane rănite de arborii care s-au prăbuşit din cauza viscolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vântul care a bătut cu viteze mari, dar şi fenomenul „freezing rain“ din ultimele zile, au doborât mai mulţi copaci în Bucureşti. În urma incidentelor petrecute, mai multe maşini au fost avariate, iar pietonii au fost răniţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii“ (ISU) informează că în ultimele zile viscolul a produs ravagii serioase în Capitală, mai ales din cauza copacilor care au fost smulşi din rădăcini.

Cea mai mare intensitate a vântului, înregistrată în această iarnă pe toată regiunea Munteniei, a fost atinsă ieri, începând cu ora 14.00, şi va continua până azi, la ora 18.00, potrivit ISU.

Astfel, în intervalul 18.00 – 23.00, din 6 februarie, pompierii au intervenit pentru a  înlătura doi copaci căzuţi pe carosabil.

Prima intervenţie a avut loc în jurul orei 18.00, pe strada Lavandei din sectorul 6, unde arborele a fost smuls, iar căderea acestuia a avariat două autoturisme, dintre care unul în proporţie de  40%.

Al doilea copac degajat de echipajele ISU a afectat două autoturisme în proporţie de 10% . Intervenţia a avut loc în zona Drumul Taberei, în jurul orei 23.00.

Iaşiul, sub asediul mormanelor de zăpadă FOTOGALERIE

De asemenea, arborii căzuţi au avariat maşini şi pe Calea Dorobanţi, strada Ion Berindei, Şoseaua Nicolae Titulescu, strada Vatra Luminoasă şi Şoseaua Pantelimon. Alte incidente de acest gen au avut loc şi pe strada Subcetate, Bulevardul Basarabia, strada Maior Coravu, aleile Lotrioara,
Sinaia şi Mirea Mioara Luiz, strada Apusului şi strada Pravat.

Mai mult, copacii au rănit şi pietoni. În zona Diham din Capitală, un bărbat care se deplasa pe trotuar a fost lovit de o creangă care a cedat sub greutatea gheţii. Din fericire, bucureşteanul a scăpat doar cu câteva răni uşoare.

Reprezentanţii ISU recomandă locuitorilor Capitalei să „nu parcheze autovehiculele sub copaci sau în imediata apropiere a acestora, pentru a evita posibile victime sau pagube materiale“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite