Arborii uscaţi din Bucureşti vor fi tăiaţi. În locul lor vor fi plantaţi alţi doi pomi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantarea de arbori va face parte din evenimentele speciale

În şedinţa Consiliului General, joi, a fost dată o hotărâre prin care s specifică faptul că toţi arborii uscaţi de pe domeniul public, dar şi exemplarele în declin biologic din specia plop vor fi inventariaţi, pentru a fi taiati.

Potrivit aceleiaşi hotărâri, în termen de un an de la terminarea inventarului, primăriile au obligaţia să elimine arborii aflaţi pe aceasta listă, iar inventarul trebuie finalizat în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare.

În locul fiecărui exemplar tăiat, vor fi plantaţi, în compesare, alţi doi pomi. Primarul general, dar şi cei de sector, alături de inspectorii de la Direcţia de Mediu din cadrul Primăriei Bucureşti vor verifica dacă hotărârea este respectată.

Această măsură a fost luată după ce, în urma furtunilor din această vară, mai multe persoane au fost rănite, înregistrându-se şi maşini avariate.

În ceea ce priveşte arborii aflaţi pe bulevardele principale, aceştia se află în administrarea Primăriei Capitalei, iar cei aflaţi pe străzile secundare şi între blocuri se află în administrarea primăriilor de sector.

Pe aceeaşi temă:

Programul pentru creşterea toleranţei interetnice s-a încheiat cu pomi şi flori

Ziua Planetei sărbătorită cu lopata-n mână: 200 de platani au fost plantaţi în sectorul 4

FOTOGALERIE Protest în IOR: locuitorii nu vor ca zona de parc retrocedată să fie transformată în şantier

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite