Amenzi de 76.000 de lei, date de ANPC în urma unor controale la Complexul Dragonul Roşu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au solicitat verificări suplimentare întrucât în standuri existau produse posibil contrafăcute Foto: Arhivă
Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au solicitat verificări suplimentare întrucât în standuri existau produse posibil contrafăcute Foto: Arhivă

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa au dat amenzi în valoare de 76.000 de lei, în urma controalelor făcute în luna februarie la Complexul Dragonul Roşu din Bucureşti şi au retras de la vânzare produse în valoare de peste 100.000 de lei.

ANPC a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că în prima săptămână a lunii februarie, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov a continuat controalele în Complexul Dragonul Roşu, pentru a verifica respectarea prevederilor legii în domeniu în cel mai important punct de vânzare en gros din România. 

"În urma verificărilor realizate la 20 operatori economici, au fost aplicate, până în acest moment, 14 amenzi, în valoare de 76.000 lei, şi au fost  sigilate spaţii întregi de depozitare şi vânzare unde se comercializau articole de îmbrăcăminte, electronice şi electrocasnice, papetărie care nu prezentau etichete sau elemente de identificare-caracterizare în limba română şi care purtau elemente şi simboluri grafice sau denumiri specifice unor mărci internaţionale consacrate. De asemenea, unii operatori economici comercializau produse fără a avea autorizaţie de funcţionare", a arătat sursa citată. 

Totodată, au fost retrase de la comercializare produse neconforme, în valoare de peste 100.000 de lei. 

Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au solicitat verificări suplimentare ale reprezentanţilor Secţiei de Investigare a Crimei Economice (SICE) Ilfov, întrucât în standuri existau produse posibil contrafăcute. 

produse dragonul rosu foto anpc

Foto: ANPC

În urma acestor cercetări, operatorii economici vor avea posibilitatea să probeze cu documente faptul că produsele sunt conforme sau, acolo unde au fost descoperite produse de marcă falsificate, investigaţia să fie continuată de poliţiştii de la SICE, a mai precizat sursa citată.

produse dragonul rosu foto anpc

Foto: ANPC

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite