Amenzi de 6.400 de lei pentru necurăţarea zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 11 persoane fizice şi juridice au fost amendate astăzi cu 6.400 de lei pentru că nu au curăţat zăpada din faţa imobilelor în care locuiesc sau lucrează.


Potrivit „Normelor de salubrizare şi igienizare a municipiului Bucureşti” aprobate de consilierii generali, bucureştenii au obligaţia, în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii, să îndepărteze ţurţurii de pe acoperişurile clădirilor şi să cureţe zăpada şi gheaţa de pe trotuare din dreptul imobilelor unde domiciliază.

Obligatii similare au si persoanele juridice, în faţa sediilor pe care le deţin sau unde îşi desfăşoară activitatea. În caz contrat vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 200 şi 500 de lei, iar pentru persoanele juridice care nu respectă aceste prevederi, amenzile au valori între 500 şi 2.000 de lei. Până acum s-au efectuat controale pe 36 de artere principale ale Capitalei şi nouă persoane juridice şi încă două fizice au fost amendate pentru că nu au curăţat zăpada din faţa imobileleor în care locuiesc sau lucrează.

„Au fost sancţionate 79 de persoane pentru că nu au îndepărtat în totalitate zăpada, însă cele 11 menţionate au fost amendate cu 6.400 de lei. Controalele vor continua şi astăzi”, a declarat pentru „Adevărul de Seară” Victor Iovici, viceprimarul Capitalei.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite