Ambulanţele ajung cu greu la cazuri din cauza zăpezii de pe străzile secundare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, le-a solicitat azi primăriilor de sector să cureţe zăpada de pe străzile mici deoarece ambulanţele ajung cu dificultate la cazuri.

Solicitarea a fost formulată în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, care a fost convocat azi de prefectul Capitalei pentru a discuta despre măsurile care se impun a fi luate ca urmare a codului portocaliu.

„Serviciul de Ambulanţă, SMURD-ul şi ISU reclamă acces foarte greoi pe străzile lăturalnice. Când cineva face apel la 112 să vină Salvarea, aceasta face mai mult ca de obicei tocmai din cauză că străzile mici nu sunt curăţate”, a declarat pentru „Adevărul” Mihai Cristian Atănăsoaei. Potrivit prefectului Capitalei, au fost chiar situaţii în care ambulanţele nu au putut să ajungă la blocul de unde se sunase pentru intervenţie, iar echipajele au fost nevoite să meargă pe jos. „Curăţarea străzilor mici este, din punctul meu de vedere, o prioritate nu neapărat pentru confortul nostru ca bucureşteni, ci din punct de vedere medical”, a mai spus prefectul Capitalei.

Totodată, la şedinţă s-a discutat despre locurile în care este depozitată zăpada. „Este foarte important ca în următoarele zile zăpada să fie scoasă din Bucureşti şi depozitată în spaţii adecvate pentru că, după perioada aceasta de ninsoare şi de viscol, temperaturile vor creşte şi toată această zăpadă de pe străzi se va transforma în apă şi va umple străzile oraşului”, a spus Atănăsoaei. Prin urmare, Agenţia Naţională de Mediu va solicita fiecărei primării de sector să identifice fie în oraş, fie în afara acestuia terenuri pe care să poată fi depozitată zăpada.   

Prefectul Capitalei le-a mai solicitat primăriilor celor şase sectoare ale Bucureştiului să încerce să anticipeze problemele care pot să apară şi să solicite din timp sprijinul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Atănăsoaei a mai precizat că în Bucureşti nu se poate vorbi deocamdată de producerea unor situaţii de urgenţă. „Deocamdată nu e vorba de producerea unor situaţii de urgenţă în Bucureşti, însă Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă are şi rolul de a vedea dacă o situaţie cum este cea de acum se poate transforma într-o situaţie de urgenţă”, a spus prefectul Capitalei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite