Ajutoare pentru sinistraţi: haine, alimente şi un milion de lei de la Consiliul Judeţean Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care vor să doneze ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii vor putea face acest lucru la cele 23 de centre de colectare deschise de autorităţile locale în mai multe zone ale Capitalei.

UPDATE: 8.20: Consiliul Judeţean Ilfov a aprobat un milion de lei pentru ajutorarea sinistraţilor

Consiliul Judeţean Ilfov a aprobat, ieri, alocarea sumei de un milion de lei pentru ajutorarea sinistraţilor din zonele afectate de inundaţii.
„Nu puteam rămâne indiferenţi la suferinţa oamenilor cărora apele le-a luat totul: case, bunuri, animale. Sper că şi ilfovenii vor sări în ajutorul semenilor lor şi vor participa în zilele următoare la acţiunea de strângere de ajutoare organizată de Consiliul Judeţean Ilfov", a declarat Cristache Rădulescu, preşedintele CJ Ilfov.
Preşedintele CJ Ilfov şi vicepreşedintele Gheorghe Roman vor fi coordonatorii campaniei de strângere de ajutoare, atât alimente cât şi haine, aparatură electrică sau materiale de construcţii.

În urma întâlnirii între prefectul Capitalei şi reprezentanţii primăriilor de sector din Capitală s-a stabilit ca fiecare sector să organizeze mai multe puncte de colectare a ajutoarelor, să le sorteze şi să le transporte către zonele afectate de inundaţii. Ajutoarele vor fi depozitate în centrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti de la nivelul fiecărui sector.

Un centru de colectare va fi deschis la fostul sediu al Primăriei Municipiului Bucureşti (din Bulevardul Regina Elisabeta), acesta urmând să fie deschis timp de o lună, între orele 9.00 şi 21.00. În sectorul 2 a fost înfiinţat un centru temporar pe Aleea Circului, iar în sectorul 3 un centru pe Calea Dudeşti Pantelimon.

În sectorul 4 au fost deschise şase corturi de colectare, amplasate 4 la capătul liniei de tramvai 32, intrarea Şincai a Parcului Tineretului, staţia de metrou Brâncoveanu, Big Berceni, staţia de metrou Piaţa Sudului şi la Piaţa Progesul.

Campania se va desfăşura timp de două săptămâni. Primăria sectorului 5 a deschis 11 centre de colectare a ajutoarelor - în zona Unirii, la Piaţa Ferentari, zona 13 septembrie - intersecţie cu str Petre Ispirescu, intersecţia Calea Rahovei cu str Teiuş, Parcul Sebastian, Şoseaua Alexandriei (MC Donald's), Parc Humuleşti, Pieptănari - intrarea în parc, Parc Izvor, strada Toporaşi intersecţie cu şoseaua Giurgiului, Centrul Sf Elena (Str Baicului nr 5A).

Şi Primăria sectorului 6 a deschis trei centre unde cetăţenii pot dona haine, obiecte de strictă necesitate, electrocasnice în stare de funcţionare şi alimente neperisabile - sediul Complexului de Servicii Sociale Sf. Nectarie, la Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi "Domniţa Bălaşa" şi la sediul Direcţiei Protecţia Copilului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite