A început reabilitarea Complexului sportiv „Lia Manoliu“. Cum vor arăta arena multifuncţională şi patinoarul cu parc pe acoperiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul sportiv Lia Manoliu, cel mai mare din Capitală, a intrat într-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, urmând ca după finalizarea lucrărilor să fie cel mai modern din România. Patinoarul olimpic „Mihai Flamaropol“, nefuncţional de multă vreme, va fi dărâmat, iar în locul acestuia va fi ridicat un patinoar ultramodern cu parc pe acoperiş.

Lucrările de modernizare şi reabilitare a Complexului „Lia Manoliu“ au început în urmă cu câteva săptămâni, atunci când muncitorii au început să lucreze la refacerea sălii de gimnastică a loturilor naţionale şi olimpice, bazinul de înot şi sala de atletism, singura sală de specialitate din Bucureşti dotată cu pistă circulară, potrivit reprezentanţilor Ministerului Tineretului şi Sportului..

Patinoar cu parc pe acoperiş

Cu toate acestea, susţin reprezentanţii Primăriei Capitalei, adevărata schimbare la faţă a complexului va începe în câteva săptămâni, odată cu demararea lucrările de demolare pentru vechiul patinoar „Mihai Flamaropol“, aflat în cadrul complexului sportiv. Noul patinoar, susţine primarul Capitalei, Sorin Oprescu, va avea pe acoperiş o zonă verde asemănătoare unui parc, în timp ce capacitatea totală a patinoarului va fi de 3.100 de locuri.

image

Lucrările la noul patinoar vor începe în câteva săptămâni FOTO Primăria Capitalei

De asemenea, în construcţia care va adăposti patinoarul va fi amenajat şi un bazin de înot, o sală destinată sporturilor de echipă (volei, handbal, baschet), spaţii pentru relaxarea şi întreţinerea fizică, dar şi o sală de escaladă. Demolarea şi ridicarea noului patinoar ultramodern va costa municipalitatea în jur de 23 de milioane de euro.

Sală multifuncţională: 12.000 de locuri

Totodată, din procesul de modernizare prin care trece Complexul „Lia Manoliu“ face parte şi construirea unei săli multifuncţionale, care va avea o capacitate de 12.000 de locuri. Construcţia va avea cinci niveluri şi o nouă parcare ce va oferi bucureştenilor în jur de 5.000 de locuri disponibile. Lucrările la arena multifuncţională vor începe până la sfârşitul acestui an, urmând ca aici să fie organizate campionate naţionale, internaţionale, europene şi mondiale, pentru mai multe discipline. Pe lângă evenimentele sportive, concertele vor fi piesa de rezistenţă a noii arene.

image

Arena Multifuncţională va avea 12.000 de locuri FOTO Primăria Capitalei

Reprezentanţii municipalităţii au precizat, pentru Adevărul, că lucrările pentru ridicare şi echiparea sălii multifuncţionale se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro, dintre care 50 de milioane de euro sunt bani veniţi de la Guvern. „Suntem la finalul procedurii de atribuire. Sperăm ca într-un an şi jumătate lucrările să fie finalizate“, au precizat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Academie de tenis

Luna viitoare, susţin reprezentanţii Primăriei Generale, ar trebui să se încheie lucrările la Academia de tenis demarate în urmă cu câteva luni. Noua Academie cuprinde şase terenuri de tenis cu gradene şi noctură, la care se adaugă infrastructura logistică necesară desfăşurării sportului în condiţii foarte bune.

Hotelul „Sport“, reabilitat integral

Odată cu reabilitarea şi modernizarea Complexului „Lia Manoliu“, reprezentanţii municipalităţii au anunţat că vor reabilita integral Hotelul „Sport“. Acesta va avea în jur de 80-90 de camera de patru stele, destinat atât pentru sportivii care vor participa la competiţiile desfăşurate în cadrul Complexului sportive „Lia Manoliu“, cât şi suporterilor şi celor care decid să viziteze Bucureştiului.

Pe aceeaşi temă:

MTS va efectua lucrări de reabilitare şi modernizare la Complexul Sportiv „Lia Manoliu“

Arena Naţională a fost modernizată. Cum a ajuns gazonul plin cu „muşuroaie de cârtiţă“ să fie tuns la două zile

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite