A început al şaptelea marş al bicicliştilor din Capitală. Protestatarii pe două roţi cer „proiecte sociale, nu politici colosale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de biciclişti s-au adunat la intrarea în Parcul Herăstrău din Capitală, anunţând că vor protesta pe două roţi faţă de situaţia actuală a transportul alternativ din Bucureşti. Mai mult decât atât, bicilciştii susţin că „vor proiecte sociale, nu politici colosale“.

În jurul orei 14.00, primii biciliştii au început să apară la intrarea în Parcul Herăstrău (Charles de Gaulle). Unii au venit înarmaţi cu pancarte, alţii cu tobe. 

Toată lumea a aşteptat startul marşului pe două roţi, un protest cunoscut, organizat an de an pentru a atrage atenţia autorităţilor cu privire la transportul alternativ din Bucureşti. 

image

„Vrem proiecte sociale, nu politici colosale“

La manifestaţie au luat parte oameni de toate vârstele, cu toţii fiind nemulţumiţi, în primul rând, de faptul că Bucureştiului nici măcar nu se apropie, în ceea ce priveşte transportul alternativ, de marile capitale europene.

image

„Nu avem piste, nu avem pe unde să ne deplasăm. Vrem un oraş normal, civilizat, cu condiţii pentru cei care s-au săturat să circule cu maşinile personale“, a spus un manifestant pe două roţi. 

image

La câţiva paşi de acesta, câţiva tineri întreţin atmosfera. Cântă şi bat la tobe. În jurul lor s-a format un cerc, iar bicicliştii care se pregătesc să pornească în celebrul marş organizat în Bucureşti îi susţin bătând din palme. Reprezentanta Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti, Irina Zamfirescu, susţine că marşul de astăzi are o lozincă puternică: „Vrem proiecte sociale, nu politici colosale“.

image

Pentru ce proteastează bicicliştii

Evenimentul organizat de biciclişti se află la cea de-a şaptea ediţie şi, susţin cei care proteastează pe două roţi, motivele „adunării publice“ sunt următoarele: neaplicarea măsurilor de siguranţă rutieră, încurajarea transportului motorizat în timp ce oraşul este cea mai poluată capitala europeană, lipsa unei viziuni a administraţiei oraşului pentru creşterea calităţii vieţii, menţinerea în funcţii a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepţia ilegală a pistelor pentru biciclete şi neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite