500 de cruci sfinţite ca protest împotriva megamoscheii din Bucureşti. Slujba, ţinută de preoţi răspopiţi tocmiţi de „atentatorul cu porci“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Atentatorul cu porci“ organizează sâmbătă, 19 septembrie, un nou prostest faţă de ridicarea megamoscheii din Bucureşti. De această dată, bucureşteanul va aduce 500 de cruci de lemn pe care le va sfinţi cu ajutorul unor preoţi daţi afară din Biserica Ortodoxă Română.

Bucureşteanul Cătălin Berenghi organizează sâmbătă, 19 septembrie, o nouă acţiune menită să saboteze proiectul megamoscheii care ar urma să fie ridicată pe un teren de lângă Romexpo.

Concret, protestatarul a anunţat că va aduce 500 de cruci de lemn pe care le va amplasa chiar pe terenul pe care urmează să fie ridicat lăcaşul de cult.

„Vor fi sfinţite de un sobor de preoţi. Nu îi cunosc încă, dar ştiu că sunt oameni nemulţumiţi care au fost daţi afară, spre exemplu, pentru că n-au vândut suficiente lumânări. E doar un exemplu. Este clar că mâine am trimis o maşină care să-i pe şase preoţi din Moldova şi, cine ştie, restul ar putea fi adunaţi de pe drum“, a precizat Cătălin Berenghi. 

De unde vine crucea

După ce a adus porci vii pe care i-a lăsat să se joace pe terenul pe care urmează să fie ridicată megamoscheea, Cătălin Berenghi a montat şi o cruce mare din piatră.

Bucureşteanul susţine că această cruce a fost făcută în anul 1912 şi cântăreşte peste o tonă. Crucea, spune el, i-a fost donată de un credincios din Moldova care nu este de acord cu ridicarea lăcaşului de cult pe terenul din Bucureşti.

image
„Am văruit-o frumos, e albă acum. Am înţeles că au venit ăia de la Poliţie cu mănuşi albe să caute pe acolo, habar n-am după ce caută. Oricum, dacă nu reunţă la proiect, eu îmi iau un cort şi mă mut aici. M-am gândit şi la altceva: o să angajez pe cineva să stea pe scaun lângă crucea s-o păzească. Sunt curios cum o vor scoate din pământ, doar n-o sparg cu barosul. Dacă nici aşa nu se potoloesc aduc o bisericuţă mică aici şi un popă răspopit. Îi fac eu să se oprească“, spunea Cătălin Berenghi.

Apoi, bărbatul a adus preoţi care au sfinţit crucea, dar şi alte o sută de cruci de lemn.

image

De asemenea, Cătălin Berenghi susţine că va face tot ce este posibil pentru a împiedica demararea lucrărilor la moscheea ce urmează să fie construită în Capitală.

„Ce am făcut cu cei doi purceluşi îngropaţi este un gest simbolic, dar nu am de gând să mă opresc aici. Dacă este nevoie o să sacrifice purcei pe acest teren, o să ung asflatul şi pământul cu untură de porc şi cel mai important este că o să-mi fac o catapultă şi o să arunc pe terenul ăsta, în timp ce ei lucrează, cu măruntaie de porc, cu picioare“, a mai precizat supărat bărbatul.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite