2.500 de lei, noua amendă pentru bucureştenii din Sectorul 1 care abandonează câini adoptaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 1 a anunţat că îi va sancţiona cu o amendă de 2.500 de lei pe cei care adoptă câini şi îi lasă pe stradă. Această măsură a fost aprobată, vineri, într-o şedinţă extraordinară.

Suma amenzii a fost aprobată, vineri, într-o şedinţă extraordinară, fiind destinată persoanelor care au adoptat un câine de la Centrul Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară, situat în Capitală. Reprezentanţii primăriei au anunţat că tot o abatere de la lege este şi neanunţarea în termen de cinci zile, la Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Sector 1, a schimbării locului de deţinere a câinelui comunitar adoptat.

„Consider că a venit momentul să dăm o mai mare importanţă sancţionării falşilor iubitori de animale, care nu îşi îndeplinesc obligaţle asumate în raport cu comunitatea“, a precizat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Acesta a mai spus că în acest moment se verifică toate persoanele care au adoptat câini comunitari din adăpostul de pe raza sectorului. Din primele date, se pare că 90% dintre animalele adoptate se aflau la domiciliul şi în doar 10% din cazuri au fost aplicate amenzi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite